Dejan Stanković, Foto: Starsport / FK Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković prezadovoljan je posle prolaska crveno-belih u osminu finala Lige Evrope.

Zvezda je u Bragi u četvrtak uveče odigrala 1:1 sa domaćim timom, posle dva penala i golova Galena i Kataija u drugom poluvremenu.

PROČITAJTE JOŠ:

To joj je bilo dovoljno da sa 11 bodova ode u nokaut fazu Lige Evrope sa prvog mesta.

„Posle Barija, ovi momci su ispisali istoriju. To je ta utakmica i momenat. Da je bilo teško, jeste. Mnogo izostanaka, da. Povrede Njegoša pred utakmicu, gde nam se poremetila postavka. Uspeli su da skupe snagu i budu organizovani. Pobeda za sve koji znaju da pate sa Zvezdom, znaju da se raduju sa njom i veliki uspeh kluba“, rekao je Stanković novinarima posle meča.

Dodao je da je neverovatan uspeh iz ovakve grupe otići sa prvog mesta u osminu finala evropskog takmičenja, fazi u kojoj Zvezda nije bila posle titule u Kupu evropskih šampiona 1991.

„Ne znam, realista sam u životu, treba da radimo još dosta, da malo i osvežimo. O tome će se pričati posle. Sad ne znam šta da kažem od sreće. Jer, doći u Zvezdu, biti kod kuće i zajedno sa ovim momcima ispisati istoriju, nisam svestan, mislim da niko nije. Videćmo kako će sutra biti. Bilo je lepih momenata, ali ovo je ono pravo“, istakao je Stanković.

Foto: www.crvenazvezdafk.com/Starsport

Na pitanje koju bi ocenu dao svom timu za meč koji je prethodno nazvao „diplomskim radom“, Stanković je rekao nedvosmisleno – desetku.

„Deset, deset, za zalaganje, požrtvovanje, veru, odricanje, bili su fenomenalni. Igrali smo protiv odlične ekipe, nemoj da to neko stavlja po strani. Oni su četvrti u portugalskom prvenstvu. Ali nismo želeli da se predamo, primili smo jedan jeftin gol, imali smo spreman i jedan i drugi scenario, pomerili smo malo granice i ne bih sad da ulazim u analizu“, naglasio je trener crveno-belih.

BONUS VIDEO: Zvezdini klinci grme na Marakani tokom prozivanja ekipe

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar