Foto: Starsport

Aleksandar Stanojević, trener fudbalskog kluba Partizan, nije krio razočaranje zbog nedostatka podrške od strane navijača tokom utakmice protiv Anortozisa u okviru 6. kola Lige konferencija (1:1), a na burnoj konferenciji posle meča izneo je niz kritika zbog atmosfere.

PROČITAJTE JOŠ...

Crno-beli su protiv rivala sa Kipra odigrali nerešeno, što je bilo dovoljno za drugo mesto na tabeli, iza Genta, i mesto u prolećnom delu ovog takmičenja.

Stanojević je prvo izneo pohvale na račun mladog Marka Milovanovića, koji je postigao gol vredan mesta u nokaut-fazi:

#related-news_0

„Hvalite ga slobodno. Ne samo zbog gola, već i zbog načina na koji je igrao. Što se tiče rasporeda, nema veze da li je kraj, početak, nikad nije lako. Sad mi je žao što nismo izgubili dve utakmice kako bismo videli da je ovo bila jedna ujednačena i teška grupa. Dobićemo verovatno nekog moćnog i jakog protivnika, i nadam se da će ih dočekati veliki broj navijača.

Potom je usledio komentar vezan za meč protiv ekipe sa Kipra:

„Anortozis nas nije iznenadio. Ne znam da li očekuju ljudi da pobedimo 3:0 ili 5:0. Strepite jer je rezultat takav, jedan gol vas vodi ili ne vodi dalje, ali mislim da smo totalno zatvorili sve, nisu imali ozbiljnije šanse. O žrebu ne razmišljamo, razmišljamo kako da se borimo za titulu, kako da imamo jednu pozitivnu atmosferu. Ako imamo ovakvu atmosferu, onda i ne zaslužujemo da se borimo za titulu“, rekao je Stanojević.

Potom je u dahu nastavio, i zabrinuo navijače Partizana:

„Onda se pitate zašto neki trener želi da ode… Posle ovoga, ne znam da li da uopšte ostajem, da li želim da radim u situaciji kad od početka osećam neku negativnost. Šta je potrebno, da se ulagujem navijačima, da ih hvalim, kad od prvog momenta kreće negativna atmosfera, kad se čeka svaka situacija da se kritikuju četiri mlada igrača koji su počeli utakmicu… Izuzetno sam tužan i razočaran. Za mene je Partizan svetinja, ne interesuje me ni ko je u upravi, ni ko je na vlasti.

Ako si Grobar, budi Grobar do kraja, navijaj za svoj klub, a ne da imaš neku negativnu energiju. Igrači i mi smo strašno razočarani, ne znam da li zaslužujemo titulu, borimo se kao lavovi svaki dan, svaku utakmicu, svaki trening Urošević jedva hoda, ćopa, i igra, neće da izađe. Sramota kakva je atmosfera bila, ne znam da li ću da ostajem više, da li da ostajem i da se borim za titulu, kad ni ne zaslužujemo titulu. Ako dođeš da navijaš, navijaj za svoj voljeni klub.

Ovaj klub, ovaj grb je svetinja. Ili si Grobar ili nisi. Prvi smo na tabeli, igramo proleće, i to ne odgovara, neko je ljut. Neću da budem više ovde, i sad mi kao postavljate neka pitanja da pričam o utakmici. O kojoj utakmici? Baš me briga… Ništa nam ne odgovara. Budite pozitivni, volite ovaj klub. Ako ga volite uopšte. Mi smo kao Grobari, koji Grobari? Dođe 500 ljudi… Uopšte me ne interesuje, nek nam zvižde sutra. Mi kao da smo ne znam sa kim igrali, igrali smo evropsku utakmicu“, zaključio je Stanojević.

BONUS VIDEO Vuletić: Zvezdaši sede u Skupštini Partizana, i rođaci i kumovi Vazure i Vučelića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare