Borjan, Rodić i Gobeljić, trio koji piše Zvezdinu istoriju u Evropi
Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je četvrtu godinu zaredom obezbedila igranje u grupnoj fazi evropskog takmičenja, a čak trojica igrača pišu klupsku istoriju od početka do danas.

Kapiten Milan Borjan i bekovi Marko Gobeljić i Milan Rodić bili su učesnici svih poduhvata srpskog šampiona od sezone 2017/2018. Liga Evrope (plus evropsko proleće), pa dve Lige šampiona zaredom i sada opet grupna faza drugog po jačini evropskog takmičenja.

Niz za ponos svih zvedaša koji je nezamisliv bez fenomenalnog čuvara mreže i tandema bekova.

PROČITAJTE JOŠ

Nebrojano puta je Borjan bio junak crveno-belih na evropskoj sceni… Za Rodića ne postoji prava zamena na levom boku, dok je Gobeljić tek ove sezone počeo da deli minutažu sa sve boljim Milanom Gajićem, članom generacije zlatnih „orlića“ sa Novog Zelanda iz 2015.

Sve je počelo čuvenim duelom sa Krasnodarom, za koji i mnogi bivši igrači Zvezde, pa i sam Borjan često kaže da im je to verovatno omiljena utakmica. A, bilo je još epskih okršaja, pogotovo na „Marakani“.

Produžeci i drama u Trnavi, pa dvomeč za pamćenje sa Salcburgom, onda prošlog leta triler i penali u Kopenhagenu, pa bacanje Jang bojsa na kolena. Imaće o čemu Zvezdini igrači da pričaju naslednicima.

Ove sezone stali su na Kipru, na koji su se vratili i sa neutralnog terena se lansirali do Lige Evrope. Omonija i penali su ih zaustavili u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali su se radovali u plej-ofu za Ligu Evrope protiv Ararata, koji nije mogao da ih ugosti u Jermeniji usled ratnog stanja.

Svih 90 minuta poslednje bitke na terenu su proveli Borjan i Rodić, dok je Gobeljić ušao umesto Bena u 81. minutu. Pomenuti trio bio je neizostavni deo i uspeha pod komandom Vladana Milojevića, i sada kada je na klupi Dejan Stanković.

Foto: Dragan Tešić

Jasno je kakav je potez Crvena zvezda povukla 22. jula 2017. godine kada je na “Marakani” promovisan Milan Borjan.

Stigao je iz Ludogoreca i od tada je „zakucan“ među stativama, bravurama je postao i ljubimac navijača, a kapitensku traku je zadužio po odlasku Marka Marina.

Osim vrhunskih golmanskih kvaliteta, poseduje i urođene osobine lidera. Na svakoj utakmici glasno komanduje ekipom i glad za pobedama i trofejima ga ne napušta.

PROČITAJTE JOŠ

„Sledeći cilj je da prođemo grupnu fazu i da dižemo Zvezdu u nebesa. Rekao sam u avionu da prolazimo. Uvek verujem u ove momke“, poručio je Borjan posle trijumfa nad Araratom.

Milan Rodić nema adekvatnu zamenu, iako se traži svaki prelazni rok. Poput Borjana, i nekadašnji levi bek OFK Beograda, Zenita, Volge i Krila Sovjetova zadužio je crveno-belu opremu krajem jula 2017. godine.

“Vratio sam se u srpski fudbal da sa Zvezdom nižem uspehe, da klub bude u samom vrhu, gde i pripada“, rekao je Rodić prilikom potpisivanju novog ugovora koji ističe leta 2022. godine.

I Marko Gobeljić je stigao 2017. iz Napretka. Dakle, domaće pojačanje, dugo se menjao na desnom beku sa Filipom Stojkovićem, da bi po prelasku „Žuleta“ u Rapid prošlog leta postao standardni član startne postave.

Sada je dobio adekvatnu alternativu u vidu Milan Gajića, a zauvek će moći da priča kako je dao gol Đanluiđiju Bufonu u Ligi šampiona na “Marakani”, u porazu od Pari Sen Žremena (4:1).

Zato veliki faktor u svim uspesima igra to što trio u odbrani čine uvek isti igrači.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare