Foto: EPA-EFE/STEFFEN SCHMIDT
Foto: EPA-EFE/STEFFEN SCHMIDT

Za nekoga spektakl, za nekoga razočarenje

Đani Infantino, prvi čovek FIFA, potvrdio je da će se Svetsko prvenstvo u fudbalu 2034. godine održati u Saudijskoj Arabiji.

Iako je utorak bio poslednji dan da se Međunarodnoj fudbalskoj federaciji dostave pisma o namerama za organizaciju Svetskog prvenstva u fudbalu za 2030. i 2034. godinu, Infantino je potvrdio ono što se praktično već znalo.

PROČITAJTE JOŠ:

Što se tiče Mundijala 2030. godine, potvrđeno je interesovanje Maroka, Portugala i Španije da uz Urugvaj, Argentinu i Paragvaj budu domaćini.

Za 2034. godinu odluka je pala na Saudijsku Arabiju, koja je ostala jedini kandidat nakon povlačenja Australije.

„Nema sporta koji ujedinjuje svet kao što je to fudbal. Svetsko prvenstvo je savršen izlog da se pošalje poruka jedinstva i uključenosti“, napisao je, između ostalog, Infantino u poruci na Instagramu.

Ovo znači da ćemo gotovo izvesno imati još jedan zimski Mundijal, drugi u istoriji, nakon što je prethodne godine održano Svetsko prvenstvo u Kataru.

Fudbal u Saudijskoj Arabiji je sve popularniji, a veliki uticaj na to imao je dolazak zvezda u tamošnje klubove. Ta lavina pokrenuta je transferom Kristijana Ronalda u Al Nasr.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar