Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Duljajev "valjak" neće da stane, crno-beli nižu impresivne rezultate u domaćem prvenstvu, na pet vezanih utakmica nisu primili gol i mreža im miruje čak 508 minuta

Partizan nastavio sjajnu seriju i sačuvao prvo mesto. Verovatno naslov koji iz nedelje u nedelju možemo da vidimo, jer se crno-beli nalaze u neverovatnom nizu od 11 uzastopnih pobeda. A sve je počelo na samom početku sezone, kada je Partizan remizirao sa TSC-om 3:3 u Bačkoj Topoli i posle tog 29. jula tada zna samo za trijumfe.

Početkom oktobra se četa Igora Duljaja našla na čelu tabele Superlige prvi put još od 21. marta 2022. godine, odnosno nakon 19 meseci ili tačnije – posle 559 dana. Zvuči možda neverovatno, ali je tako.

Malo je nedostajalo da prođu pune dve godine otkako nije bio lider domaćeg šampionata, ali su se sedam uzastopnih slavlja i kiksevi Crvene zvezde pobrinuli da tako ne bude.

Za Duljaja i njegove izabranike je najbitnije da nisu stali, kao što je ekipa iz Humske prethodnih sezona umela da uradi. Naprotiv, mladi stručnjak i njegovi puleni su dodatno produžili seriju, vezali još četiri pobede za ukupno 11 slavlja zaredom.

U toj trijumfalnoj seriji redom su padali Vojvodina (2:0), Radnički Niš (2:1), Javor (3:1), IMT (3:2), Radnik (3:2), Zelezničar (2:1), Napredak (2:0), potom Mladost Lučani (2:0), Spartak u Subotici (3:0), Radnički 1923 u Kragujevcu (4:0) i poslednji Voždovac kod kuće (3:0).

Crno-beli su slavili golovima Ksandera Severine, Gajasa Zahida i Mateusa Saldanje za produžetak niza.

„Imali smo dosta poteškoća u prvom poluvremenu i hteli sve kroz sredinu. U drugom smo se dogovorili, korigovali neke stvari, postigli dva gola i sve rešili. Veliko hvala mojim igračima, ekipi Voždovca, koja ima veliki potencijal. Zahvaljujem se i navijačima, sve ih je više i to nas raduje“, rekao je Duljaj.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Partizan je uspeo da na još jednom meču sačuva svoju mrežu i tako je stigao do 508 minuta bez primljenog gola.

“Dobro je kad ne primimo gol, ali ne razmišljam koliko je minuta prošlo. Na kraju se svodi na to ko je prvi prošao kroz cilj, a ne ko je prvi startovao“.

Upadljivo je i to da je odbrana crno-belih na izuzetnom nivou, jer na poslednjih pet superligaških mečeva nije kapitulirala, a gol-razlika je impresivnih 14:0. I na svih tih pomenutih pet duela je četvorka u odbrani bila ista – Aranđel Stojković, Mihajlo Ilić, kapiten Svetozar Marković i Nikola Antić – ispred golmana Aleksandra Jovanovića.

Zasluge za dobre rezultate idu samo na račun Duljaja, njegovih igrača i saradnika. Sve ostalo što je uprava crno-belih uradila nije im bilo od koristi, između ostalog i to što nemaju podršku navijača na svom terenu. „Grobari“ i dalje bojkotuju utakmice u Humskoj zbog rukovodstva, odnosno dok direktor Miloš Vazura ne napusti klub.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

S druge strane, Partizan se pod komandom Duljaja opet poštuje, a navijači se nadaju da će se uskoro i kompletna uprava promeniti, pa da podrška i u Humskoj opet bude gromoglasna. I dok Vazura i njegovi bliski saradnici ne prestaju da urušavaju ime Partizana, igra na terenu sluti na bolje dane, u koje Duljaj iskreno veruje.

O tituli je možda još rano govoriti, nije odigran još nijedan derbi u sezoni, ali Partizan je makar u igračkom delom našao pravi put, kojim treba da nastavi.

A šta bi navijači Partizana maštali tek da u upravi sede ljudi nalik Duljaju…

BONUS VIDEO Unuk Radomira Antića postiže gol za Atletiko

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar