Foto: Starsport

Utakmica između Partizana i Radničkog iz Kragujevca zvanično je odložena saopštila je Superliga Srbije.

Odluku je doneo direktor takmičenja Aleksandar Pivić, pa će meč četvrtog kola domaćeg takmičenja biti odigran u nekom drugom terminu.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je podneo zahtev u skladu sa članom 11 Propozicija takmičenja u Superligi i utakmica je odložena zbog obaveza crno-belih u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Klub iz Humske je u četvrtak uveče pobedio azerbejdžanski Sabah na penale u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija, pa će u plej-ofu igrati protiv Norsjelanda.

„Motiv za donošenje ove odluke je isključivo sportske prirode i u opštem interesu srpskog fudbala, jer bi se eventualnim prolaskom FK Partizan u grupnu fazu takmičenja povećao nacionalni koeficijent, od čega korist imaju svi domaći klubovi.

Utakmica će biti odigrana u prvom slobodnom terminu, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena“, saopštili su iz Superlige na svom zvaničnom sajtu.

Radničkom ovakav epilog nije odgovarao, jer su Kragujevčani naveli da im to nanosi i finansijku štetu, a ne odgovara im ni takmičarski, kako je naveo Igor Konatar, direktor kragujevačkog kluba.

„Nema to nikakve veze sa Partizanom, to je klub sa kojim imamo odlične odnose i mi im želimo od srca da stignu što dalje u Ligi konferencije, ali da dva dana pre utakmice saznajemo da je utakmica odlozena, to je skandal. Ne znam da li ljudi shvataju koju štetu i komplikacije smo pretrpeli sada, od sportskog pa do finansiskog aspekta“, rekao je Konatar.

BONUS VIDEO VAR poništio remek-delo, gol rabonom kakav se retko viđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar