Foto: Giuseppe Maffia/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Italijanski trener Lučano Spaleti spreman je da se suoči sa doskorašnjim klubom.

Slavlje im posle osvajanja šampionske titule u Italiji nije trajalo naročito dugo. Roberto Mančini je dao ostavku na mesto selektora, na klupi bi trebalo da se nađe Spaleti, a mediji sa „čizme“ pišu da će Napoli ući u pravnu borbu sa trenerom.

PROČITAJTE JOŠ:

Skaj Sport je u petak potvrdio da se uskoro može očekivati zvanična promocija, ali ni Spaleti ni Fudbalski savez Italije ne žele da plate obeštećenje Napoliju da bi on bio slobodan u potpunosti od obaveza prema klubu.

Ta kompenzacija iznosi tri miliona evra i dogovorena je na kraju sezone 2022/2023 i svakog meseca opada za po 250 hiljada evra.

U praksi to znači da bi Fudbalski savez do sada morao da plati Napoliju oko 2,6 miliona da bi nesmetano mogao da angažuje 64-godišnjeg stručnjaka.

Ipak, neće se Savez naći na udaru, već sam Spaleti, ako Napoli odluči da ga tuži kako bi Aurelio de Laurentis i klub iz Napulja izvukli novac.

I gazda Napolija i advokat Matija Grasani su naveli da klub mora da bude obeštećen, dok se Spaleti već sprema i za sastanak sa predsednikom italijanskog saveza Gabrijeleom Gravinom pred promociju na novu funkciju.

BONUS VIDEO: Vuletić o krivičnoj prijavi protiv sudija i odlukama na štetu Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar