Foto: EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Argentinski trener Maurisio Poketino je i zvanično predstavljen kao novi šef stručnog štaba Pari Sen Žermena.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle više dana spekulacija i priča da će bivši menadžer Totenhema preuzeti „svece“ Poketino je konačno predstavljen u subotu popodne i otklonjena je dilema, pa će on pripremati Nejmara, Mbapea i ekipu za nastavak sezone.

To bi, po slovu ugovora trebalo da radi još dve godine, pošto je dobio saradnju do leta 2022, s tim što mu je klub ostavio opciju da Poketino ostane do 2023.

On je na tom mestu zamenio Tomasa Tuhela koga je klub otpustio posle pobede nad Strazburom 4:0. Nemac je otišao posle sezone u kojoj je PSŽ stigao i do finala Lige šampiona.

Parižani su tražili pojačanje na klupi jer PSŽ nije dominantno krenuo kao lani, pa je zato 24. decembra objavljeno da je Tuhel otpušten.

„Sveci“ dugo nisu potvrđivali ovu informaciju, iako su se neki od njihovih fudbalera poput Kilijana Mbapea već putem društvenih mreža zahvaljivali i opraštali od Nemca.

Poketino je došao u „grad svetlosti“ takođe sa preporukom finaliste Lige šampiona. Vodio je Totenhem pet godina i od njega stvorio jak tim koji se 2019. suprotstavio Liverpulu na Vandi Metropolitano.

Redsi su slavili sa 2:0 u finalu LŠ, Totenhem te godine nije dobro počeo jesenji deo sezone i Poketina je na klupi „pevaca“ zamenio Žoze Murinjo. Do sada je bio bez angažmana, a u novoj godini će imati zadatak da osvoji titulu prvaka u Francuskoj i defanzivno utegne ekipu sa mnogo napadačkog potencijala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar