Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Nekadašnji menadžer Totenhema Maurisio Poketino postaje trener Pari Sen Žermena, objavilo je više medija i fudbalskih insajdera.

Tek sat nakon što je postalo poznato da je pariski klub otpustio Tomasa Tuhela, Poketino je „isplivao“ kao favorit za mesto na klupi „svetaca“.

PROČITAJTE JOŠ:

Vrlo brzo, poznati fudbalski insajder Fabricio Romano je napisao da je sa Poketinom već sve dogovoreno unapred i da će narednih sati samo postati poznati i detalji.

Romano navodi da su advokati Argentinca, koji je najveće uspehe ostvario sa Totenhemom, kontaktirani ove nedelje, kao i to da su oni bili spremni da prihvate ponudu.

Uz Poketina, kao kandidat za Tuhelovo mesto je figurirao i Tijago Mota, ali je istu informaciju kao i Romano potvrdio i Muhamed Buhafsi, još jedan od ljudi upoznat sa dešavanjima iz transfer sveta.

Tomas Tuhel je otpušten u četvrtak, a prvi je o tome izvestio Bild i novinar Kristijan Falk. Još uvek nije poznato zbog čega je tačno Tuhel otpušten, tim pre što je vodio PSŽ do finala Lige šampiona ove godine.

Nejmar, Kilijan Embape i ekipa su u finalu poraženi od Bajern Minhena, a Tuhel i PSŽ nisu dobro startovali u Ligi 1 ove sezone. U domaćem prvenstvu Parižani zauzimaju treće mesto iza Liona i Lila, ali sa samo bodom zaostatka u odnosu na prva dva tima.

Poketino je bio slobodan od prošle jeseni, kada je dobio otkaz u Totenhemu. Njega je na klupi londonskih „pevaca“ zamenio Žoze Murinjo.

Zanimljiva paralela je i to što je Poketino pre otkaza vodio Totenhem do finala Lige šampiona (poraz od Liverpula), poput Tuhela sa PSŽ-om sada. Takođe je, opet kao i Tuhel, u sezoni koja je usledila, loše startovao u domaćem prvenstvu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar