Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Konačni rasplet u grupnoj fazi Lige šampiona doneo je neke očekivane i neke neočekivane rezultate. Dok su Real i Atletiko Madrid rutinski odradili posao, Inter se šokantno sapleo protiv Šahtjora i ispao iz elitnog takmičenja, pa se neće naći na žrebu za elitnom takmičenje u ponedeljak, tačno u podne.

Inter je prošle sezone u Ligi Evrope demolirao Šahtjor iz Donjecka rezultatom 5:0, a sada u Ligi šampiona Lukaku, Sančez, Martinez i ostale Konteove zvezde nisu uspele da pronađu put do mreže golmana Trubina.

Dugo će im u glavama biti taj rezultat 0:0, jer bi im i jedan gol trasirao put u toliko željenu nokaut fazu najjačeg klupskog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Real može da zahvalim Karimu Benzemi što je sav posao uradio u prvih 45 minuta, dok je i Atletiko Madrid, u svom stilu, bez primljenog gola preslišao Salcburg i odneo sva tri boda – 0:2.

Iz grupe A prošli su Bajern i Atletiko Madrid. Iz grupe B dalje idu Real Madrid i Borusija Menhengladba. Kada je C grupa u pitanju, Mančester siti i Porto ide dalje, Olimpijakos će u Ligu Evrope, Marselj je poslednji.

U grupi D je bilo izuzetno uzbudljivo, Liverpul je remijem u Danskoj protiv Midtjilanda učvrstio prvo mesto sa 13 bodova, dok je Atalanta u direktnom okršaju sa Ajaksom, u finišu došla do trijumfa, te će tim Dušana Tadić u Ligu Evrope, a čarobnjaci iz Bergama idu među 16 najboljih u LŠ.

Podsetimo, u utorak su iz grupe E dalje prošli Čelsi i Sevilja, što se tiče grupe F dva prvoplasirana tima su Dortmund i Lacio. U grupi G Juventus je preskočio Barselonu zahvaljujući trijumfu na „Kamp Nouu“ – 3:0, pa će „stara dama“ kao lider dalje, a Barsa je druga.

I konačno u grupi H, Pari Sen Žermen je deklasirao 5:1 u nastavljenom meču Bašakšehir što je „svece“ sačuvalo na prvom mestu, drugi je Lajpcig koji je eliminisao Mančester junajted u direktnom duelu – 3:2.

LIGA ŠAMPIONA, 6. KOLO

sreda

Bajern – Lokomotiva M. 2:0 (0:0)

(Zule 63, Čupo Moting 80)

Inter – Šahtjor 0:0 (0:0)

Mančester siti – Marselj 3:0 (0:0)

(Tores 48, Aguero 77, Sterling 90)

Olimpijakos – Porto 0:2 (0:1)

(Otavio 10p, Uribe 77)

Real Madrid – Borusija M’gladbah 2:0 (2:0)

(Benzema 9, 32)

Salcburg – Atletiko Madrid 0:2 (0:1)

(Ermoso 39, Karasko 85)

Ajaks – Atalanta 0:1 (0:0)
(Muriel 86)

Midtjiland – Liverpul 1:1 (0:1)

(Šulc 62p – Salah 1)

PSŽ – Bašakšehir 5:1 (3:0)

(Nejmar 21, 38, 50, Mbape 42, 60 – Topal 57)

Foto: Printscreen/Sofascore

Foto: Printscreen/Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar