Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Pari Sen Žermen je demonstirao silu u prekinutom meču od utorka sa Bašakšehirom, koji je obeležio rasistički ispad četvrtog arbitra iz Rumunije, pobedivši Turke rezultatom 5:1 (3:0) u poslednjem 6. kolu Lige šampiona. Ajaks i Dušan Tadić su eliminisani nakon poraza od Atalante 0:1.

PROČITAJTE JOŠ

Rasizmu nema mesta u fudbalu i zato su u Parizu pre nego što je nastavljen susret iz utorka od 11. minutu, akteri oba tima kleknuli su desnim kolenom na travu „Black lives matter“ – „Crni životi znače“.

A onda je usledio pravi teror Pari Sen Žermena nad nejakim Bašakšheriom, koji se proveo ko „bos po trnju“ na Parku Prinčeva.

„Loš domaćin“ bio je Nejmar, koji je s dva gola od 21. do 38. minuta pokazao Turcima da nemaju čemu da se nadaju u Francuskoj.

U 39. minutu odigrala se krajnje zanimljiva situacija, s obzirom na to da je Baker postigao gol, koji je poništen zbog ofsajda, ali je glavni sudija dosudio penal, jer je golman gostiju pre nego što je lopta došla do Bakera srušio Nejmara.

Odgovornost za najstrožiju kaznu preuzeo je Kilijam Mbape, koji je pogodio bez problema i ispisao istoriju. Naime, brzonogi napadač je postao najmlađi strelac koji je najbrže došao do 20 golova u Ligi šampiona,

Prethodni rekorder bio je Lionel Mesi, kojem je do 20 golova trebalo 22 godine i 267 dana, dok Mbape za 10 dana puni 22 godine.

U nastavku su još Nejmar i Mbape postigli po gol, dok je utešni pogodak za Bašakšehir delo Topala iz 57. minuta – 5:1.

Prava drama odvijala se u grupi D gde je Liverpul kao prvoplasirani tim obezbedio prolaz u osminu finala, dok su Ajaks i Atalanta vodili žestoku bitku za drugo mesto.

Italijanima je igrao i remi, dok je „kopljanicima“ koje predvodi Dušan Tadić na ruku išla samo pobeda, do koje nisu uspeli da dođu, jer su se plavo-crni iz Bergama sa igračem više posle isključenja Gravenberha došli do gola preko Murijela i prošli u nokaut fazu, a Ajaks takmičenje nastavlja u Ligi Evrope.

LIGA ŠAMPIONA, 6. kolo

Ajaks – Atalanta 0:1 (0:0)

(Muriel 85)

Midtjiland – Liverpul 1:1 (0:1)

(Šulc 62p – Salah 1)

PSŽ – Bašakšehir 5:1 (3:0)

(Nejmar 21, 38, 50, Mbape 42, 60 – Topal 57)

 

Foto: Printscreen/Sofascore/Ligašampiona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar