EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Ibrine reči još uvek odzvanjaju, objasnio je kakav je bio Miha

Zlatan Ibrahimović i Siniša Mihajlović imali su priliku da sarađuju i kao fudbaleri, ali je popularni Miha bio i trener Šveđaninu u Interu.

Obojica su ostavila dubok trag u Italiji, a Mihajlović je kao trener radio u Interu, Bolonji, Milanu, Sampdoriji, Torinu…

Poznato je da su Ibrahimović i Mihajlović imali poseban odnos, a ovako je švedski golgeter pričao o srpskom treneru.

PROČITAJTE JOŠ:

„Kao čovek, znam ga godinu dana i sada je moj trener, ali više nego trener je za mene. Prijatelji smo, pričamo svaki dan, pomaže mi puno, zaje****mo se, imamo isti mentalitet. Hoćemo da pobedimo puno i radimo sve da bi pobedili. Dobar je čovek, ima veliku familiju, njemu je familija najvažnija. Ovi igrači sada su mu isto važni, hoće da pomogne svima i pomaže im“, rekao je Ibrahimović pre više od 15-a godina.

Odgovorio je tada Ibra i na pitanje šta je naučio od Mihajlovića.

„Da budem stabilniji kao osoba, da imam dosta vremena, da sam još mlad, polako, polako sve će doći. Treba da se trenira jako i ponekad probam da pucam slobodne udarce sa njima. Nema šanse“, zaključio je Ibrahimović uz osmeh.

Ibrahimović i Mihajlović se na početku nisu najbolje slagali, ali se njihov odnos brzo promenio i nakon toga išao samo uzlaznom putanjom.

Njih dvojica su bili deo italijanskog muzičkog festivala u Sanremu prošle godine. Pevali su, šalili se, ali bilo je reči i o ozbiljnim temama poput Mihajlovićeve borbe sa bolešću.

„Nikada nisam mislio da će se da stvar meni desiti, a onda se u jednom trenutku ceo moj život promenio. Nekoliko dana sam bio jako tužan, ali potom sam izbacio svu negativnu energiju za sebe i odlučio da razmišljam na pozitivan način“, rekao je Mihajlović.

Ibrahimović je istakao da nije imao snage da priča sa svojim prijateljem kada je čuo za lošu vest.

„Kada sam čuo tu vest, nisam imao snage da ga pozovem, nekoliko dana je prošlo, pozvao sam ga i nisam bio u stanju da pričam. Na kraju je on mene uveravao da će sve biti kako treba. To je bilo posebno iskustvo jer obično ja to radim drugima“, istakao je tom prilikom Ibrahimović.

Mihajlović je preminuo u 54. godini nakon dugogodišnje borbe sa leukemijom.

@nova.rs_portal Mladi #zlatanibrahimovic o #sinisamihajlovic #fypsrb #srbija #fudbal #football #srbijaviral #tiktokviral ♬ original sound - Nova.rs

BONUS VIDEO Siniša Mihajlović (1969 – 2022)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar