Foto: Printscreen Twitter

Fudbaler Milana Zlatan Ibrahimović nije uvredio Romelu Lukakua na rasnoj osnovi tokom meča Kupa Italije u utorak uveče.

Italiju su ekspresno obišli snimci iz finiša prvog poluvremena utakmice završene 2:1 u korist Intera, jer su se tada Ibrahimović i Lukaku uneli jedan drugom u lice u užarenoj raspravi.

PROČITAJTE JOŠ:

Zlatan je u toj raspravi Belgijanca, nekadašnjeg saigrača iz Mančester junajteda, nazvao „vudu magarcem“.

„Idi radi svoje vudu s**nje, mali magarče“, na šta mu Lukaku nije ostao dužan i opsovao ga je, saigrači su ga jedva smirili, a onda je pitao nadležne „jeste li čuli šta mi je rekao?“.

Italijani dan kasnije otkrivaju da nije reč o rasističkom komentaru, već o Ibrinom podsećanju na događaj iz januara 2018. godine.

Tada je većinski vlasnik Evertona Farad Moširi rekao da je Lukaku odbio novi ugovor sa klubom „zbog vudu poruke“.

„Ponudili smo mu bolje uslove od Čelsija i njegov menadžer je došao na Finč farm da potpiše ugovor. Robert Elston, izvršni direktor Evertona je bio tamo, sve je bilo sređeno, bilo je i novinara i onda je usred sastanka Rom pozvao svoju majku. Rekao je da je bio na hodočašću u Africi i da je tamo imao vudu iskustvo, te da je dobio poruku da treba da ide u Čelsi“, rekao je Moširi.

Lukaku je to negirao rekavši da je hrišćanin, a umesto u Čelsi otišao je u Mančester junajted. Uz to, zapretio je da će tužiti Moširija.

Zlatan se toga setio tri godine kasnije i zloupotrebio je da bi razbesneo Lukakua i uspeo je u tome. Nažalost po Šveđanina, on je postigao gol u 31. minutu, ali je u 58. dobio drugi žuti karton zbog starta na Aleksandru Kolarovu i posle toga je Milan sa desetoricom izgubio meč sa 2:1.

Lukaku je dao jedan od dva gola, a drugi je u 97. minuutu iz slobodnog udarca dao Kristijan Eriksen.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar