Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Kraj prvog poluvremena meča Intera i Milana (2:1) u četvrtfinalu Kupa Italije obeležila je žestoka svađa napadača dva kluba - Romelua Lukakua i Zlatana Ibrahimovića.

Njih dvojica su se najpre vređala, a nakon verbalnog okršaja, udarili su se glavama, a sudija je prekinuo poluvreme i poslao igrače u svlačionicu minut pre isteka nadoknade.

PROČITAJTE JOŠ

Italijanski mediji su pokušavali da do kraja rastumače šta su rekli jedan drugom, a nakon svega su na red došli treneri koji su pokušali da smire strasti.

Antonio Konte, strateg Intera, istakao je da je zadovoljan što je video ratnički mentalitet kod svog asa.

„Bio sam i sam igrač, znam da emocije umeju da pokuljaju na terenu, ali mogu da kažem da je dobro bilo videti Romelua tako koncentrisanog. Ibra ima odlike pobednika, ratnika, ali i Romelu stasava u nekog takvog, pa sam baš bio srećan što sam ga video takvog!“.

Ibra je odlučio da se izvini zbog ponašanja, ali isključivo saigračima, što je otkrio Stefano Pioli, trener „rosonera“.

„Zlatan se izvinio, kao što to i rade veliki šampioni, što on jeste. Prosto ga je uhvatila previše ta želja da pomogne ekipi“, opravdao je postupak svog napadača Pioli.

Na kraju je otkriveno da sukob između dva fudbalera postoji odavno, još od perioda kada su nastupali u Mančester junajtedu.

U intervjuu za „Gazetu“ 2019. godine Zlatan je bio oštar prema bivšem saigraču:

„Samo ću ovo reći o Romeluu. Ne očekujte od njega dobru tehniku, njegova najjača strana je sirova snaga. U Mančester junajtedu smo se kladili. Rekao sam mu ‘Daću ti 50 funti za svaki pristojan prijem lopte’. Pitao me je šta će dobiti ako svaki put dobro primi loptu. Rekao sam mu – ništa, samo ćeš da postaneš bolji igrač“, rekao je Ibrahimović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar