Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Zlatan Ibrahimović se oprostio od fudbala u velikom stilu na prepunom „San Siru“ u Milanu u poslednjem kolu Serije A.

Ibra je u karijeri odigrao 819 utakmica, postigao je 493 gola uz 201 asistenciju u dresu Malmea, Ajaksa, Juventusa, Intera, Barselone, Milana, Pari Sen Žermena, Mančester junajteda i Los Anđeles Galaksija.

Sada, nekoliko dana nakon što je saopštio da se povukao iz profesionalnog fudbalskog sveta, Zlatan je na svom Instagramu poslao i emotivnu oproštajnu poruku.

PROČITAJTE JOŠ

„Počelo je kao san, san koji je preokrenuo nemoguće u moguće. Rođen sam u Malmeu, odrastao u Amsterdamu. U Torinu postao mudriji, a u Barseloni sam postao lav. Odrastao sam u Milanu i dobio nove perspektive u Parizu. Stekao izdržljivost u Mančesteru i zabavio se u Los Anđelesu, a onda konačno pronašao mir u svojoj novoj domovini – Milanu.

Ja sam stvoren od tebe, a nasleđe koje se nadam da ću ostaviti su svi novi Zlatani koje sam napravio. Svi oni koji imaju lavlje srce. Svi oni koji imaju vatru u očima. Svi oni koji zaista razumeju da je nemoguće ništa. Hvala na svemu. Mino, uspeli smo, vožnja je završena. Bilo je ovo neverovatno putovanje. Nedostajaćeš mi“, napisao je Zlatan.

U karijeri je osvojio 12 titula prvaka (dve sa Ajaksom, tri sa Interom, jednu sa Barselonom, dve sa Milanom i četiri sa Mančester junajtedom), 2013. je postigao najlepši gol sezone zbog čega je nagrađen nagradom „Puškaš“, dok je sa Barselonom osvojio UEFA Superkup i FIFA svetsko prvenstvo za klubove, a 2017. i Ligu Evrope sa Mančesterom.

BONUS VIDEO Svi golovi i asistencije Džuda Belingema u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar