Zlatan Ibrahimović slavi gol za Milan, Foto: EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović postigao je neverovatan uspeh u meču koji je Milan odigrao protiv Rome u nedelju uveče.

„Rosoneri“ su pobedili sa 2:1 na gostovanju, a Ibrahimović je postigao pogodak u 26. minutu i to mu je 400. gol u jednom od domaćih šampionata.

PROČITAJTE JOŠ:

Čovek koji je 40. rođendan proslavio trećeg oktobra, dao je svoj prvi pogodak u jednoj od liga još 30. oktobra 1999. godine, kada je igrao za seniore Malmea.

Zanimljivo je da u tom trenutku čak 15 posto igrača, koji ove sezone imaju bar jedan odigran meč u Seriji A, nije ni rođeno.

Koliko je Ibrahimović dugovečan, pokazuje i to što je pretprošle sezone kada je došao u Milan bio otkrovenje i čovek koji je bio ključ za veliki uspon forme slavnog kluba.

Inače, Ibra je posle Malmea igrao u Ajaksu, odakle je prešao u Juventus, pa Inter i Barselonu. Pre 11 godina je prvi put stigao u Milan, uzeo Skudeto, pojačao Pari Sen Žermen.

U Parizu se zadržao najduže, četiri godine, do odlaska u Mančester junajted, a igrao je još i za Los Anđeles Galaksi pre povratka u Milan, u januaru 2020.

BONUS VIDEO: Het-trik Mitrovića za Fulam

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare