Zinedin Zidan
Zinedin Zidan; Foto: Screenshot Youtube Le Huffington Post

Haos u Francuskoj, zakuvala se politička situacija.

Erik Zemur, kandidat za predsednika Francuske, uspeo je da dođe u sukob sa Zinedinom Zidanom, legendarnim francuskim fudbalerom čiji su roditelji došli kao imigranti u Francusku.

PROČITAJTE JOŠ

Zemur je upao u problem na fudbalskom terenu čiji je vlasnik upravo Zidan. Sedam dana nakon prvog kruga izbora ovaj ekstremno desno orijentisan političar našao se na rekreativnom meču koja se igrala na terenu čiji je vlasnik slavni fudbaler, tačnije njegov klub O en Provans. Zemur je uskoro izbačen sa terena.

To je lično uradio Nuredin, Zidanov brat koji vodi ovaj sportski centar, a njega je navodno naljutilo što je političar sa sobom poveo kamermane i brojne medije da bi u sklopu kampanje izveštavali o tome.

„Oterajte ih. Sve ih oterajte“, vikao je Nuredin.

Onda se oglasio i političar.

„Nije mi jasno što se događa. Utakmica je bila dobra, igrali smo normalno, bilo je sjajno. Iznajmili smo teren.

Nuredin mu je pojasnio da nije bio dogovor da dođu i televizijske i novinarske ekipe i da Zidan ne želi da bude dovođen u vezi sa čovekom kakav je Zemur.

Zidanov brat je na kraju poručio i da će im vratiti novac.

„Nemam pravo da igram ovde? To sve govori. Vidite u Francuskoj ne postoje samo ‘no-go’ zone, nego i ‘no-football’ zone“, rekao je političar dok je ljuto izlazio sa terena.

BONUS VIDEO Mesi osvaja Zlatnu loptu 2021. godine

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

 

Komentari

Svi komentari (0)