Foto: EPA-EFE/YONHAP SOUTH

Uprava Seula htela da je zagreje atmsoferu na praznim tribinama tokom meča sa Kvangdžuom, ali je na kraju rasplamsala požar kritika, koji je morala da gasi javnim izvinjenjem.

Šta se zapravo desilo? Zbog pravila da mečevi mogu da se igraju isključivo bez gledaoca, seulski klub je poput drugih, odlučio da deo tribina popuni raznim slikama, ali i lutkama. Tačnije domaće fudbalere je „bodrilo“ 30 lutaka (28 u ženskom i dve u muškom obliku).

Teško da su one pomogle Han Čan-Hiju da u 67. minutu zatrese mrežu gostiju iz Kvangdžua za konačni trijumf domaćin, čija sreća se činilo nije imala kraja…

PROČITAJTE JOŠ

Međutim, dan kasnije, pošto se klub pohvalio slikama sa tribina, ne mali broj ljubitelja fudbala i navijača Seula primetio je da nisu u pitanju obične lutke, već da su pazarene u prodavnici „za odrasle“. So obzirom na to da su lutke na naduvavanje bile obučene u klupske dresove i majice, u prvi mah su neupućeni postavili pitanje kako su kritičari znali iz koje prodavnice su „išetale“.

Ali, ubrzo je stiglo obrazloženje: na pojedinim delovima obuće i trakama za kosu imale su znakove i imena „neprikladnih“ sajtova.

Upravi kluba nije preostalo ništa drugo nego da se oglasi, odnosno izvini korejskoj, ali i svetskoj javnosti zbog „nperimerenih“ scena, jer deset inostranih kompanija otkupilo prava TV prenosa.

„Pokušali smo da dodamo malo zabave u meču koji je igran bez publike, ali nismo proverili sve detalje, što je očigledno naša greška“, navedeno je u saopštenju Seula.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar