Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Fizička sprema je jedan od najbitnijih faktora u modernom fudbalu. Možete da znate fudbal koliko god hoćete, da budete brzi kao vetar, da imate fantastičan dribling, ali svaki trener preferira da u timu ima 11 besprekorno spremnih igrača.

Jedan od najspremnijih u Partizanu, i verovatno čitavoj Superligi je Saša Zdjelar, koji je uvek spreman da zakrvi na terenu, samo da bi njegov tim visoko uzdignute glave napustio teren.

Neumorni Partizanov zadnji vezni i miljenik „grobara“ nanizao je 44 uzastopna meča, čime je ispisao istoriju crno-belih.

PROČITAJTE JOŠ

U intervjuu za Nova.rs nekadašnji član Olimpijakosa, Majorke i OFK Beograda pričao je o rekordu i fascinantnih 3.858 minuta provedenih na terenu minule sezone, u kojoj su crno-beli igrali lep fudbal pod komandom trenera Sava Miloševića, ali su na kraju ostali bez trofeja.

„Sigurno da kada sam stigao u Partizan nisam razmišljao o tome da ću napraviti bilo kakav rekord, ali ovaj me posebno raduje zbog toga što je došao teškim radom“, poručio je Zdjelar za Nova.rs u jeku priprema za novu sezonu, koja počinje 1. avgusta.

Ko vas je spremao, da li trenirate van obaveza koje imate u klubu?

„Spremao sam se sa naša tri kondiciona trenera, ali moram da napomenem da radim i sa svojim trenerom Draganom Kojićem, koji se već godinama brine o mojoj fizičkoj spremi. Mislim da sam izuzetno dobro pripremljen, tako da mi je to donelo da mogu da odigram sve te utakmice“.

Biće ovo Partizanova sezona

Na konkretno pitanje da li je došlo vreme da se prekine dominacija Crvene zvezde i da se titula posle tri sušne sezone vrati u Humsku, Zdjelar je odgovorio:

„Teško je to reći. Mislim da je ekipa svesna izazova i da ćemo dati se od sebe da ova sezona bude naša“, rekao je vezista koji se 2015. godine okitio titulom prvaka sveta na Novom Zelandu sa reprezentacijom Srbije za igrače uzrasta do 20 godina.

Kako se spremate, da li je bilo naporno fizički i mentalno da odigrate 44 vezane utakmice u crno-belom dresu?

„Pa uglavnom na isti način. Svaki trening shvatam jako ozbiljno, a siguran sam da mi ishrana i odmor i te kako pomažu da se što bolje spremim za svaki naredni meč“.

Koliko dnevno vremena posvetite treninzima, koliko sati?

„Teško je zaista reći koliko, s obzirom na to da se svaki dan na treninzima radi nešto drugo i svaki dan je priprema za utakmicu. Jedno je sigurno, stalno pokušavam da se što bolje spremim za narednu utakmicu koja dolazi“.

Pročitajte još: Bek, štoper, lider, možda i u fotelji: Kolarov je sve u Romi

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Pozicija zadnjeg veznog je često potcenjena u modernom fudbalu. Ne vidi se „prljav posao“ koji obavljaju igrači kao vi i koliko je ona zapravo bitna. Zasluge se pripisuju asistencima i strelcima, da li vas to pogađa?

„Sigurno da je jedna od najzahtevnijih pozicija u timu, ali ne marim za to ko daje golove. Ja imam svoj posao, lopta ide od mene ka napadačima i golgeterima i uživam u tome. Svaka pozicija je bitna, ali mislim da ekipa koja dobije te ‘ničije lopte’ i borbu na sredini uglavnom dobija utakmice“.

Da li ste tokom serije od 44 odigrana meča zaredom, zatražili bar jednom treneru Miloševiću da odmorite?

„Nikada ne tražim odmor. To se dešavalo samo kada je šef insistirao na tome“.

Sa kim više volite da igrate u tandemu, sa Bibrasom Nathom ili Aleksandrom Šćekićem, s obzirom na to da su potpuno različiti tipovi igrača?

„Volim da igram sa obojicom. Drugačiji su, ali su izuzetno bitni za igru Partizana. Ponekad uživam kada smo sva trojica na terenu“, poručio je Partizanov univerzalni vojnik, 25-godišnji Saša Zdjelar.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram