EPA-EFE/DUMITRU DORU

"Grobari" zarobljeni na aerodromu, a vlasti u Moldaviji misle da Srbi hoće da pomognu Rusima

Predsednica Moldavije Maja Sandu oglasila se u utorak povodom debate o bezbednosti koja se javila u tamošnjoj javnosti, a u vezi sa ruskim planom da destabilizuje državu koja se graniči sa Ukrajinom.

„Ruski plan da preduzme subverzivne akcije na teritoriji naše države nije novina. Pokušaji destabilizacije postojali su prošle jeseni, ali nisu uspeli da ostvare svoje ciljeve zahvaljujući intervenciji naših bezbednosnih i javnih institucija“, navela je Sandu.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona smatra da je sve dobro isplanirano, a graničnici u Moldaviji zarobili su 12 navijača Partizana na aerodromu u Kišinjevu, verovatno pod sumnjom da su deo plana.

„Za naredni period predviđene su akcije uz angažovanje diverzanata sa vojnom obukom, kamufliranih u civilu, koji će izvoditi nasilne akcije, napadati državne objekte i uzimati taoce. Smena moći u Kišinjevu bila bi iznuđena kroz nasilne akcije, prerušene u proteste takozvane opozicije“.

Sandu je odmah označila Srbe kao nepoželjne u Moldaviji.

„Na primer, materijali sadrže instrukcije za ulazak u Moldaviju za državljane Ruske Federacije, Belorusije, Srbije i Crne Gore. Uveravam vas da državne institucije rade na tome da spreče ovakve izazove i da situaciju drže pod kontrolom“.

NE PROPUSTITE:

Prema njenim rečima, Moldavija bi mogla da bude iskorišćenja za rat protiv Ukrajine. Čak i da su te izjave tačne, 12 navijača iz Srbije nema nikakve veze sa ratom. Ta grupa se zaputila u Kišinjev kako bi u četvrtak od 21 sat mogla da prati meč Partizana i Šerifa u okviru nokaut faze Lige konferencija.

Umesto toga, navijači su zarobljeni na aerodromu, a o celoj situaciji obavešteni su i ljudi iz Partizana. Sada se čeka reakcija vlasti iz Srbije.

BONUS VIDEO Žocova lekcija navijačima: Velika sramota, nemojte nikad više ovo da radite

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare