Foto: youtube.com

Fudbaler Kristal Palasa Vilfred Zaha prvi je igrač u Premijer ligi koji je odbio da kleči, to se desilo protiv Vest Bromviča.

PROČITAJTE JOŠ

On je objasnio zašto je odlučio da kontrira, smatrajući da se suština nije promenila.

„Mislim da je klečanje degradirajuće. Dok sam odrastao, roditelji su me naučili da budem ponosan što sam crn, bez obzira na sve. Mislim da treba da stojim uspravno“, rekao je Zaha.

Klečanje pre utakmice uvedeno je prošle, kada je Premijer liga odlučila da podrži pokret „Crni životi su bitni“, čija je aktivnost dostigla vrhunac u Americi, posle ubistva Džordža Flojda, sa ciljem da skrene pažnju na rasnu nejednakost u društvu.

„Klečanje je postalo nešto što se radi pre utakmice, a neki i zaborave da treba da se uradi, To je postalo samo nešto što se radi, a to nije dovoljno dobro za mene“, rekao je Zaha i dodao da više neće nositi majicu sa natpisom „Crni životi su bitni“, zato što se oseća kao da na sebi nosi nacrtanu metu.

„Znam dase ulažu napori iza kulisa u Premijer ligi, da i drugi zvaničnici ili organi žele da se nešto promeni, potpuno poštujem to što su se svi uključili. Takođe, poštujem saigrače i igrače drugih klubova koji će to nastaviti da rade. Ali, nema tu dobre ili loše odluke, meni je lično i dalje ovo bez poente ako su neki od nas i dalje zlostavljani“, zaključio je Zaha.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare