Kraljica Elizabeta II
Kraljica Elizabeta II; Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Elizabeta II, britanska kraljica, preminula je u četvrtak u 96. godini, a ostalo je upamćena da je bila veliki ljubitelj sporta, pogotovo fudbala. Upravo zbog toga sada kolaju različite priče o njenim navijačim opredeljenjima.

Kraljica nikada javno nije pojasnila za koga navija jer je držala do toga da u očima svih bude neutralna, ali je navodno odala svoju tajnu na dvoru.

PROČITAJTE JOŠ

Kada je jedan od članova osoblja poručio da navija za Milvol dok je pričao sa drugim zaposlenim, kraljica je otkrila da podržava Vest Hem.

Priču je kao otkriće objavio „Dejli Miror“,  a posebno su istakli njene simpatije prema Ronu Grinvudu, koji je vodio klub do osvajanja FA Kupa i Kupa pobednika kupova.

Družili su se u nekoliko navrata i 1981. godine mu je dodelila orden Britanskog carstva.

Ipak, uporedo postoji i druga vezija koju je ponudio Džeremi Korbin, član Laburustičke stranke, koji je tvrdio da je Elizabeta II navijačica Arsenala.

Korbin je bio zastupnik Severnog Islingtona od 1983. godine, a tokio je da je Elizabeta II izabrala da je krunišu u središtu teritorije Arsenala u Aper stritu.

Ona je trebalo i da otvori stadion „Emirejts“, ali je morala da otkaže prisustvo ceremoniji 2006. godine zbog povrede leđa.

Sesk Fabregas je takođe tvrdio da je Elizabeta navijala za Arsenal.

„Čini se da je kraljica veliki fan fudbala i rekla nam je da navija za Arsenal. Delovalo je da odmah zna ko sam ja i razmenili smo nekoliko posebnih reči“, rekao je Fabregas.

Kraljica je tokom vladavine gledala brojne fudbalske utakmice i često je dodeljivala pehar u finalu FA Kupa, Vilijam, vojvoda od Kembridža, otvoreno je podržavao Aston Vilu.

BONUS VIDEO Top 10 najskupljih reprezentacija na Mundijalu

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar