Foto:EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Predsednik Aleksandar Vučić, na obraćanju u Predsedništvu Srbije, dotakao se i napada na srpske državljane u Splitu, koji je povezao sa - fudbalom.

Tačnije, sa istorijskim pogotkom Ljubomira Radanovića, nekadašnjeg reprezentativca bivše Jugoslavije, u čuvenom meču protiv selekcije Bugarske.

PROČITAJTE JOŠ

Upravo je ta utakmica odigrana na stadionu „Poljud“ u Splitu 1983. godine, kada je nastao i čuveni komentar Mladena Delića: „Gol, gol, gol, ljudi moji, pa je li to moguće, ludnica, šta je ovo?“.

I Radanović je bio strelac čuvenog gola u poslednjim sekundama za pobedu 3:2 i plasman Jugoslavije na Evropsko prvenstvo 1984. u Francuskoj.

„Nije onaj srpski automobil beogradskih tablica, to BG su oni mislili da je iz Bugarske, pa su zato to napravili. Pa su se setili koliko su nam muka zadali Iskrenov i Mladenov, tamo kada je Radanović dao onaj odlučujući gol. Zato su oni taj auto uništili, da su oni znali da je taj auto iz Srbije oni bi cveće stavili. Oni su za BG mislili da je Bugarska, pa kažu ‘što ste nas nervirali tamo do 96. minuta’, zato smo mi to, ne može to u evropskim demokratijama da se desi“, naglasio je Aleksandar Vučić.

Njegovo objašnjenje napada na automobil sa BG registarskim tablicama možete videti u videu od 1:04:27.

PROČITAJTE JOŠ Sportisti dižu glas: Bahatost države i kobajagi za našu decu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare