Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Reprezentacija Srbije u fudbalu posle fantastičnog rezultata u Norveškoj igraće duel sa Mađarskom u Ligi nacija.

Tim selektora Ljubiše Tumbakovića je ostvario važan trijumf od 2:1 na putu ka Evropskom prvenstvu i izborio je finale baraža, gde će se sastati sa ekipom Škotske.

PROČITAJTE JOŠ

Fudbaleri Srbije su morali da odigraju 120 minuta u Oslu, ostavili su i poslednji atom snage, pa se očekuje da u meču protiv severnih suseda na teren stadiona „Rajko Mitić“ izađe drugačija ekipa.

Tumbaković je „sve pogodio“ za duel sa Norveškom, briljantnim minijaturama je pronašao uloge igračima i omogućio da svako od njih pruži svoj maksimum, ali je za novi izazov u Ligi nacija najavio promene.

„Biće promena u timu, međutim, mi smo ipak reprezentacija gde ne postoje glavni igrači i ne postoje igrači iz drugog plana, postoje reprezentativci Srbije i praktično nedeljnom utakmicom i utakmicom u sredu počinjemo pripremu za ono što nam je ovog momenta najbitnije, a to je finale baraža 12. novembra“, rekao je Tumbaković.

Selektor je za utakmice sa Norveškom, te Mađarskom i potom Turskom na spisak uvrstio više od 30 imena, što znači da će imati mogućnost za rokade i odmaranje igrača koji su izneli najveći teret u Oslu.

Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

To se pre svega odnosi na bekove Mihaila Ristića i Darka Lazovića umesto kojih bi od starta na terenu mogli da se nađu Filip Mladenović i Mijat Gaćinović, a moguće je da odmori i Nemanja Gudelj, te da ustupi mesto Luki Milivojeviću.

Šansu da zaigraju na poziciji zadnjeg veznog čekaju Saša Lukić, Marko Grujić, ali i Saša Zdjelar.

Izmenu zbog umora je u Oslu tražio Dušan Tadić, mnogo energije je potrošio i Aleksandar Mitrović, pa postoji velika šansa da ljubitelji fudbala u Srbiji na delu vide najskuplji srpski tandem – Luku Jovića i Sergeja Milinković-Savića.

Njihovi pojedinačni kvaliteti ukazuju na to da bi oni mogli da budu kompatibilni u ofanzivnom delu tima, a postoji i dilema u vezi sa tim da li Filipa Đuričića dodatno trošiti ili vredi pružiti priliku Ademu Ljajiću ili Nemanji Radonjiću.

Jedna promena je sasvim izvesna, kapiten Aleksandar Kolarov će morati da propusti utakmicu zbog crvenog kartona dobijenog protiv Turske, pa je izvesno da će ga zameniti mladi Strahinja Pavlović.

Utakmica trećeg kola Lige nacija počinje od 20.45, a srpski tim posle dva kola u Grupi 3 Lige B ima jedan bod i nalazi se na poslednjoj poziciji.

Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar