Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Okršaj Milojevića i Duljaja.

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigraće od 19 časova 169. večiti derbi u 24. kolu Superlige. U totalno dva različita raspoloženja večiti dočekuju ovaj duel, pošto su crveno-beli veoma srećni na prvom mestu sa 63 boda, dok su crno-beli u velikim problemima i kao drugoplasirani imaju 50 bodova.

Zvezda još uvek nema poraz u domaćem prvenstvu ove sezone i trener crveno-belih Miloš Milojević se nada da će se to i nastaviti.

PROČITAJTE JOŠ

„Poštujemo našeg najvećeg rivala, nikada ih ne treba potceniti, jer imaju tradiciju, inat i ponos. Mi verujemo u ono što radimo, imamo publiku i teren na našoj strani, pa ne mogu da prihvatim da će biti motivisaniji u ovoj situaciji. Ne mislim da se sada rešava prvenstvo, ima još bodova i moramo da igramo do kraja. Obaveza je da opravdano očekivanja i idemo iz utakmice u utakmicu“, rekao je Milojević.

Zvezda je prolećni deo sezone Superlige započela loše, pošto je remizirala sa Vojvodinom na Marakani (1:1), ali se ekipa Miloša Milojevića probudila i vezala tri pobede zaredom. Prvo je ubedljivo pao Voždovac sa 6:0, pa Čukarički (3:0) i Javor (2:0).

Očigledno da je napad crveno-belih proradio, pošto je krilo Osman Bukari podigao formu, dok su sjajne partije iz jesenjeg dela preneli Aleksandar Katai i Gelor Kanga.

Ostala je čvrsta i Zvezdina odbrana, te je golman crveno-belih Milan Borjan sačuvao mrežu na poslednja tri meča. Ipak, otkrio je Milojević da neki igrači imaju zdravstvenih problema, te se očekuje nešto slabiji tim crveno-belih na terenu.

„Imamo malo problema sa virusima i to su znaci pitanja iznad nekih opcija. Imam veliku grupu igrača, ko bude tu, taj je najbolji i moraće da odgovori zahtevima“, naglasio je Milojević.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Zvezdi je pomogla i činjenica da su ranije ispali iz Lige Evrope, dok je Partizan imao okršaj protiv moldavskog Šerifa u šesnaestini finala Lige konferencija.

Neposredno pre tog dvomeča, Partizan je u Humskoj deklasiran od Mladosti GAT sa čak 4:0. Već tada se naziralo da će uskoro uslediti promena na klupi crno-belih, ali je Gordan Petrić nakon pobede protiv Šerifa u prvom meču (1:0) uspeo da izbavi osmehe navijačima Partizana.

Usledio je i trijumf protiv Spartaka iz Subotice (2:1), ali je sve promenio revanš protiv Šerifa, kada su crno-beli ispustili vođstvo od 1:0 i na kraju ispali iz takmičenja porazom od 3:1.

Nije se oporavila ekipa od tog šoka i u poslednjem kolu došao je remi protiv Radničkog iz Kragujevca (1:1), nakon čega je Petrić podneo ostavku. Brzo je reagovala uprava crno-belih i za novog trenera postavila bivšeg fudbalera Partizana Igora Duljaja.

Foto: Starsport

Novi trener imao je samo dva treninga sa ekipom pred večiti derbi.

„Igraćemo isto, teško je promeniti nešto u dva dana, moguće su neke korekcije, ali derbi je sam po sebi specifičan i tu ide naboj. Zaborave se taktički zadaci, tu su emocije, publika, biće mnogo borbe. Najvažnije je da svaki igrač ujutru kada ustane, i ja sa njima, da se pogledamo i kažemo da li smo dali sve od sebe ili ne“, poručio je Duljaj.

Potvrdio je novi trener Partizana i da neće igrati sa tri štopera, i da će glavna pretnja za odbranu crveno-belih biti najbolji strelac Superlige Rikardo Gomeš (13 golova).

„Ta šok terapija nekada deluje, nekada ne. Idemo da pokažemo ono što znamo. Pokazali smo da umemo da igramo fudbal, da možemo da se nosimo sa mnogo jačim rivalima, poput Kelna. Verujem u momke i nadam se dobrom rezultatu“, zaključio je Duljaj.


Superliga Srbije, 24. kolo

Petak

Crvena zvezda – Partizan 19.00

Četvrtak

Radnički 1923 – TSC 0:2 (0:2)

Kolubara – Javor 1:0 (0:0)

Sreda

Mladost GAT – Napredak 0:1 (0:1)

Spartak Subotica – Novi Pazar 2:0 (1:0)

Mladost Lučani – Čukarički 0:1 (0:0)

Utorak

Radnički Niš – Vojvodina 1:4 (0:2)

Radnik – Voždovac 2:0 (0:0)


BONUS VIDEO Grobari viču: Uprava napolje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare