Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Dvojica fudbalera Votforda morali su da odu u izolaciju pošto su došli u kontakt sa dve osobe koje su zaražene koronavirusom, preneli su mediji u Velikoj Britaniji.

Sve to se dešava u momentima kada su ekipe počele da treniraju posle dvomesečne pauze i postoji opravdana bojazan kako će sve izgledati kada se takmičenje u Premijer ligi, takozvani „Projekat restart“, nastavi u junu.

PROČITAJTE JOŠ:

Klubovi u Premijer ligi su povećali broj testiranja, ali su četiri kluba, Mančester siti, Čelsi, Mančester junajted i Vulverhempton, u neizvesnoj poziciji kada je reč o daljem učešću u evropskim klupskim takmičenjima, po odluci britanske Vlade o 14-dnevnom karantinu za sve koji uđu na teritoriju Velike Britanije.

Sve to bi moglo da poveća šanse da se završnice u Ligi šampiona i Ligu Evrope održe kao mini turniri u Istanbulu i Gdanjsku i to po završetku takmičenja u Premijer ligi.

Što se tiče Votforda i novog problema sa igračima koji su morali u izolaciju, sve to ukazuje na prepreke sa kojim se suočavaju klubovi po povratku na teren.

„Imali smo nekoliko ljudi koji su morali u izolaciju jer su bili u kontaktku sa onima koji su bili pozitivni na testu iako su oni sami imali negativne rezultate. Jedan je pozitivan dvojica su negativni, a ima i onih koji su izabrali da ne dolaze na trening. Pravila kažu da oni koji su bili u bliskom kontaktu sa zaraženima moraju u izolaciju, baš kao i oni koji su pozitivni“, rekao je Pirson.

On je takođe rekao da je po povrataku na trening morao da preseli svog oca u Šefild jer zbog odlaska na trening više nije sigirno da osoba njegovih godina bude u zajedničkom stanu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram