Ismaila Sar u dresu Votforda tokom duela sa Mančester junajtedom; Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Fudbalski klub Votford negirao je da je "blokirao" odlazak senegalskog reprezentativca Ismaile Sara na Afrički kup nacija.

Sar se našao na spisku selektora Senegala objavljenom prošlog meseca, uprkos tome što je van terena zbog povrede kolena koju je zadobio u novembru.

PROČITAJTE JOŠ...

Senegalska fudbalska federacija je ranije saopštila da ju je Votford u petak obavestio da neće pustiti Sara za turnir u Kamerunu, koji počinje 9. januara i na kojem je Senegal jedan od favorita.

„Početkom decembra, klub je pisao Fudbalskom savezu Senegala u kojem je izložio kliničku dijagnozu Sarove povrede i potom dostavio snimke magnetne rezonance sa detaljima o stepenu povrede. Nakon daljih konsultacija sa medicinskim stručnjacima, obavestili smo njegovu federaciju o procesu rehabilitacije i vremenu oporavka“, naveo je Votford.

„U proteklih deset dana, klub je fudbalskoj federaciji Senegala ponovio trenutno zdravstveno stanje igrača i raspored oporavka. Klub je takođe pozvao Fudbalski savez Senegala da pošalje sopstvenog nezavisnog hirurga da potvrdi dijagnozu i period rehabilitacije“, dodaje se u saopštenju.

Fudbalski savez Senegala je saopštio da osuđuje „nepoštovanje, pogubno i diskriminatorsko ponašanje čelnika Votforda koji na sve načine nastoje da spreče igrača da igra sa svoju reprezentaciju“.

Takođe, Savez je naveo i da će se obratiti Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (Fifa) ako „Votford istraje u svom namernom odbijanju da pusti igrača“.

BONUS VIDEO Dviljački start Kristijana Ronalda protiv Njukasla kažnjen samo žutim kartonom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar