Foto: FK Vojvodina

Fudbalski klub Vojvodina promovisao je svoje zvanične kalendare za 2021. godinu. Naredne godine, Novosađani obeležavaju veliki i vredan jubilej, a to je 55. godišnjica od osvajanja prve šampionske titule i razbijanja mita o tzv. „velikoj četvorci“ jugoslovenskog fudbala.

Prema rečima PR menadžera FK Vojvodina Miloša Subotina, kalendar je dizajniran upravo tako da se oda priznanje generaciji iz 1966. godine.

„U sezoni 1965/66, Vojvodina je postala prvi tim u bivšoj Jugoslaviji koji je uspeo da razbije mit o tzv. „velikoj četvorci“ i osvoji titulu ispred Crvene zvezde, Partizana, Dinama i Hajduka i to sa čak osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Dinamo, u vreme kada se za pobedu dobijalo samo dva boda. Kalendar za 2021. godinu je tematski obrađen tako da se oda priznanje generaciji koja je napravila taj veliki uspeh, a potom, u narednoj sezoni, ali u istoj kalendarskoj 1966. godini, uspela da se plasira u četvrtfinale Kupa evropskih šampiona i time se zvanično svrsta među osam najboljih timova u Evropi u tom trenutku. Iz tog razloga, nema nikakve sumnje da je 1966. godina za sada najuspešnija u dugoj istoriji kluba“, izjavio je Subotin i dodao da će obeležavanje 55. godišnjice od osvajanja prve šampionske titule trajati tokom čitave naredne godine i to na različite načine, a da se centralni događaj i svečanost planira za jun 2021.

Član generacije koja je osvojila prvu titulu 1966. godine i aktuelni predsednik Sekcije veterana FK Vojvodina Vasa Pušibrk istakao je da je pre 55 godina imao privilegiju da bude deo jednog izvanrednog tima.

„Na početku te sezone, nisam verovao da ćemo jurišati na šampionsku titulu. Cilj nam je bio peto mesto, naročito nakon poraza u Skoplju. Međutim, nakon toga smo u nizu ostvarili sedam pobeda i dva remija, te smo videli da možemo. Ako je postojala neka tajna uspeha, ona je sigurno bila u dobroj organizaciji kluba, besprekornoj fizičkoj spremi svih igrača, drugarstvu i želji za pobedama. Najteži meč nam je bio protiv Crvene zvezde u Beogradu, kada smo na poluvremenu vodili 0:3, ali smo na kraju jedva pobedili 2:3. Naredne sezone smo izbacili Atletiko u osmini finala Kupa šampiona, a u četvrtfinalu nesrećno ispali od Seltika, primivši gol u Glazgovu pred 80.000 gledalaca u nadoknadi vremena. Seltik je potom postao prvi britanski tim koji je osvojio titulu šampiona Evrope, a jedini poraz te sezone je doživeo od nas u Novom Sadu, pa smo tek kasnije postali svesni kakvu smo šansu propustili“, izjavio je Pušibrk.

Kalendari FK Vojvodina za 2021. godinu se nalaze u prodaji u šopu navijača Vojvodine na zapadnoj tribini stadiona „Karađorđe“ (radno vreme od ponedeljka do petka od 10 do 18 časova), a mogu se i naručiti na kućnu adresu preko Instagram stranice „@sopnavijacavojvodine“.

Cena jednog kalendara iznosi simboličnih 550 dinara, a sav prihod od prodaje biće uplaćen za lečenje jednogodišnjeg Olivera Pala Gajodija, koji boluje od spinalne mišićne atrofije i neophodno mu je skupo lečenje u inostranstvu.

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter


Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar