Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Fudbaleri Vojvodine nastavili su u petak takmičenje u Superligi Srbije u do sada nezapamćenim okolnostima bez navijača, dok su im jedina publika ovih dana - žandarmi.

O krizi u klubu piše se već neko vreme, na šta se nadovezala priča o reketiranju igrača Mladena Devetka, a onda još jedan udarac za Vošu – štrajk prvotimaca.

Iz tabora novosadske „stare dame“ su za naš portal potvrdili koliko se novca duguje igračima, kao i da je Žandarmerija bila u klubu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Od ponedeljka će igrati nožni tenis i neće trenirati kako to nalaže profesionalni fudbal. Konkretno, igračima se duguju tri plate, članovima stručnog štaba pet. Igraće utakmice kako bi ispoštovali ono po ugovoru, ali to nije ono kako bi jedna fudbalska ekipa trebalo da trenira i radi“, rečeno je iz Vojvodine za Nova.rs.

Poteškoća je bilo i krajem prošle godine kada je javno o tome pričao trener Nenad Lalatović. Šef stručnog štaba je u više navrata naglasio da mu je prevashodno krivo zbog zaposlenih u klubu i igrača.

Vojvodina je u međuvremenu promenila upravu, na mesto predsednika je došao Dragoljub Samardžić, ali je problem sa finansiranjem ostao.

„Uprava se trudi da obezbedi novac, ali kada, to niko ne može da predvidi. Prošle godine kad se takva situacija pojavila, rešilo se za nedelju do dve nedelje. Valjda će i sada“, nadaju se u Voši.

Svesni su i u klubu da su fudbaleri u pravu kada traže ono što im sleduje.

„Igrači Vojvodine su se i sad protiv TSC, bez obzira na sve, i prošle sezone kad je bila slična situacija, borili, pobeđivali i igrali dobro. Sad je to bio slučaj bez obzira na poraz. Ovo je njihova poruka upravi da kad oni rade svoj deo posla, da i klub mora da uradi onako kako nalaže ugovor“.

Foto: Nenad Mihajlović/Starsport

Zbog toga se postavlja pitanje kako je uprava kluba koji zastupa reagovala na štrajk.

„Upravi ovo nije prijatna situacija. Ja ne pamtim kad se poslednji put desilo nešto slično u Vojvodini. Nije im nimalo drago. Traže od igrača strpljenje. Pokušavaju da nađu novac i nisu srećni zbog ove odluke. Pokušaće da se snađu kako bi isplatili što pre i kako bi se stvari vratile u normalu“, ističu iz Vojvodine.

O situaciji Mladena Devetka kaže da on trenira normalno sa ostalima bez obzira na situaciju koja ga je zadesila. Novosađanin Dragan B. je zbog reketiranja spomenutog igrača uhapšen.

„Devetak ni po kom osnovu nije izolovan, iako se šef u petak odlučio za druge igrače. Bio je u protokolu. Ali, u istom je trenažnom procesu kao i svi drugi igrači. Bili su pripadnici Žandarmerije na poslednjem treningu, bili su i tokom utakmice protiv TSC. Iskreno, ne mogu da tvrdim tačno iz kog razloga, to nije na nama da ispitujemo. Oni su naveli da imaju razlog da budu tu. Ako je razlog čuvanje Mladena Devetka, kao što kažete, moguće je. Svi igrači su trenirali, kao da ih nije bilo, ali je činjenica da su boravili u klubu“, zaključuju iz Vojvodine za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar