Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Bolan poraz crno-belih.

Fudbaleri Vojvodine savladali su Partizan sa 2:1 u meču 28. kola Superlige Srbije i tako dodatno zakomplikovali borbu za drugo mesto na tabeli.

PROČITAJTE JOŠ...

Utakmica u Novom Sadu trebalo je da ima epitet derbija, što zbog stanja na tabeli što zbog istorijata ova dva tima, ali tokom prvih 45 minuta nije viđeno gotovo ništa.

Partizan je jednom pripretio, i to preko Nemanje Jovića čiji udarac je otišao preko gola, dok je u 8. minutu Dejan Zukić glavom loptu poslao malo iznad prečke.

U 22. minutu upravo je Zukić šutirao sa distance, golman Partizana Nemanja Stevanović zbog lošeg terena morao da obije loptu, ali je uspeo da dovoljno „skrati ugao“ napadaču protivnika i spreči da odbitak završi u mreži.

Poslednje uzbuđenje u prvom delu dogodilo se u 44. minutu, kada je Jović uspeo da spreči da lopta nakon kontre dođe do Zukića i intervenisao je u poslednjem trenutku, inače bi verovatno na semaforu stajalo 1:0 za domaće.

No, spasa nije bilo u 53. minutu meča. Nakon centaršuta Nikole Čumića, nekadašnji fudbaler Partizana Filip Malbašić je sjajno skočio i loptu poslao u nebranjeni deo mreže za 1:0.

Od tog momenta Partizan je zaigrao tek nešto ofanzivnije, ali je udarac Slobodana Uroševića Lazar Carević uspeo da ukroti i spreči crno-bele da kazne njegovo očajno ispucavanje, potom je u 75. minutu Danilo Pantić prvo očajno odbio loptu, pravo u noge Veljku Simiću, koji je posle driblinga pao, ali penala nije bilo.

U 80. minutu Samed Baždar je imao najbolju šansu za crno-bele kada je iskoristio pad koncentracije odbrane Vojvodine, dobio loptu u kaznenom prostoru, šutirao, ali je Carević bio maestralan i odbio loptu u korner. Kazna je usledila četiri minuta kasnije kada je kontru Vojvodine Nemanja Nikolić, takođe bivši igrač Partizana, pretvorio u 2:0 na asistenciju Veljka Simića, bivšeg fudbalera Crvene zvezde.

Konačnih 2:1 postavio je Pantić iz slobodnog udarca u poslednjim trenucima meča.

Partizan je tako ostao na 54 boda i nalazi se u veoma teškoj poziciji, pošto ima bod manje uz meč manje u odnosu na TSC na drugoj poziciji, dok šansu da pretekne crno-bele ima i Čukarički, koji ima bod manje u odnosu na tim iz Humske.

Ove dve ekipe će odmeriti snage u poslednjem, 30. kolu Superlige Srbije.

Vojvodina – Partizan 2:1 (0:0)

(Malbašić 53, Nikolić 84 – Pantić 89)

Stadion: Karađorđe; Sudija: Srđan Jovanović

Vojvodina: Carević – Jeličić, Traore, Ljubisavljević, Lazarević – Topić, Zukić (od 77. Milosavljević) – Malbašić (od 77. Baraj), U. Nikolić (od 64. Simić), Čumić (od 82. Busnić) – Milošević (od 64. N. Nikolić)

Partizan; Stevanović – Živković, Vujačić, Marković, Urošević – Fejsa, Kolorado (od 60. Pantić) – Menig (od 66. Jevremović), Natho (od 66. Baždar), Jović – Rikardo

Superliga Srbije, 28. kolo

Petak

Kolubara – Napredak 0:1 (0:0)

(Krstić 74. penal)

Mladost L. – Novi Pazar 1:3 (1:1)

(Žunić 34 – Mijić 27, Bogdanovski 48, Majdevac 72)

Subota

Radnički 1923 – Spartak S. 2:2 (1:1)

(Čolović 20, Džefri Činedu 77 – Stanić 38, Srećković 54)

Voždovac – Javor 0:1 (0:0)

(Bosić 59)

Crvena zvezda – Mladost GAT 4:2 (2:2)

(Katai 15, 90, Kanga 45+2 penal, Rakonjac 82 – Vidakov 11, 32)

Vojvodina – Partizan 2:1 (0:0)

(Malbašić 53, N. Nikolić 84 – Pantić 90)

Nedelja

16.00 Radnik S. – TSC Bačka Topola

18.00 Radnički Niš – Čukarički

Vojvodina - Partizan 2:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar