Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Vojvodine pobedili su na "Karađorđu" Partizan u poslednjem 30. kolu Superlige, a jedini gol na meču postigao je Nemanja Čović iz penala u 14. minutu. Crno-beli koji su igrali u kombinovanom sastavu imaće priliku da se revanširaju Novosađanima u sredu 24. juna, kada će se sastati u finalu Kupa na niškom Čairu.

Partizan je upisao i šesti poraz u Superligi, ali je u pitanju poraz koji ne boli jer su crno-beli još pre ovog susreta obezbedili drugu poziciju na tabeli iza Crvene zvezde.

Vojvodina je treća, ali ima meč više u odnosu na TSC iz Bačke Topole.

PROČITAJTE JOŠ

Novosadski crveno-beli imaju identičan broj bodova kao i čudo iz Bačke Topole – 59, ali pobedom nad Partizanom s kojim će iduće nedelje u finalu Kupa Srbije odmeriti snage, žele da okončaju sezonu.

S druge strane, Savo Milošević, trener vicešampiona Srbije, odlučio je da odmori ključne igrače Sadika, Natha, Stojkovića, Sumu, kako bi bili spremni za odlučujući meč najmasovnijeg takmičenja u srpskom fudbalu koji je zakazan za sredu na niškom Čairu.

 

Vojvodina – Partizan 1:0 (1:0)

Strelac: Čović u 14. minutu

Stadion: „Karađorđe“

Sudija: Miloš Đorđić

Vojvodina: Simić – Andrić, Saničanin, Bralić, Đorđević – Stojković – Bojić (od 83. Gemović), Drinčić, Čović (od 46. Zukić), Vukadinović (od 90. Nešković) – Mrkaić (od 68. Devetak).

Rezerve: Rockov, Devetak, Zukić, Nešković, Đurić, Gemović, Đuričin.

Partizan: Popović – Smiljanić, Vujačić, Vitas, Brežančić – Zdjelar (od 46. Natho), L. Pavlović (od 87. Stanojlović) – Marković (od 76. Štulić), Ivanović, Stevanović (od 64. Suma) – Matić.

Rezerve: N. Stevanović, S. Pavlović, Natho, Suma, Štulić, Stanojlović, Urošević.

KRAJ MEČA!

92′ Natho je pokušao iz slobodnog udarca, a lopta je završila tik iznad prečke. Velika šansa za Partizan.

Još tri minuta će se igrati na „Karađorđu“.

90′ Nešković je zamenio Vukadinovića.

87′ Stanojlović je dobio priliku od Save Miloševića, izašao je Lazar Pavlović. Mladi Stanojlović je tako posle utakmice u Kupu Srbije protiv Vodojaže, upisao i prve superligaške minute.

84′ Novi žuti karton za Vojvodinu. Prilično neoprezan start mladog Štulića, koji je startovao s leđa na Stojkovića.

83′ Bralić je iskusno na sredini terena oborio Štulića, a Lalatović je kraći prekid iskoristio da na teren uvede Gemovića, koji je zamenio Bojića.

80′ Bojić je završio na travi posle vazdušnog sudara s Rajkom Brežančićem. Sudija je levom beku Partizana pokazao žuti karton, i sada je odnos u kartonima izjednačen 4:4.

76′ Lazar Marković je izašao iz igre, umesto njega na terenu je mladi napadač Štulić.

74′ Natho je izveo korner, a lopta je završila pravo u rukama Nikole Simića.

70′ Za 25 minuta igre u nastavku nije viđena ozibljnija prilika pred golom Popovića i Simića.

68′ Vujačić takođe dobija žuti karton zbog udaranja Drinčića bez lopte. Devetak je na terenu imesto Momčila Mrkaića.

66′ Stojković je dobio žuti karton zbog rušenja Matića, koji bi ga je nastavio trk mogao ozbiljnije da ugrozi Simićev gol.

64′ Sejduba Suma je ušao umesto Filipa Stevanovića.

59′ Pas je utrčao na teren, pa je na kratko meč prekinut.

56′ Partizan je izgradio lepu akciju, Natho je ušao u šesnaesterac Vojvodine i kada se očekivao udarac, on je odlučio da doda, ali je usledio nesporazum sa Stevanovićem i prilika je otišla u nepovrat.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

54′ Filip Stevanović je iz idealne pozicije pogodio samo živi zid.

53′ Faul Bojića nad Stevanovićem, odlična šansa za Partizan da iz prekida poravna rezultat.

51′ Vujačić je nepropisno zaustavio 19-godišnjeg Zukića, koji je odmah počeo da pravi probleme po desnoj strani.

46′ Natho je ušao u igru umesto Zdjelara, dok je Zukić, kojeg prate skauti sa Ostrva, zamenio strelca jedinog gola u prvom poluvremenu Nemanju Čovića.

20.03′ Počelo je drugo poluvreme na „Karađorđu“.

45+1‘ Glavni arbitar Miloš Đorđić odsvirao je kraj prvog poluvremena.

44′ Momčilo Mrkaić dobija žuti karton zbog navodnog simuliranja posle starta Brežančića. Interesantno, čini se da je pre ovo bio jedanaesterac, nego ono što se dogodilo u 13. minutu.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

42′ Partizan se definitivno razigrao posle primljenog gola, ali je Simić za sada nepremostiva prepreka lopti na putu ka mreži.

39′ Mrkaić je pokušao iz velike udaljenosti, nije čak ni uplašio Popovića.

34′ Drinčić je pokušao direktnim udarcem iz teške pozicije, lopta je prošla pored gola.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

32′ Odnos u kornerima je 4:0 za goste iz Beograda. Simić je ponovo maestralno intervenisao, zaustavio je Matićev pokušaj glavom s pet metara.

31′ Ivanović je ispalio „projektil“ levicom s nekih 18 metara, a golman Simić se istakao vrhunskom intervencijom.

29′ Stevanović je uputio oštar centaršut s leve strane, lopta je proletela kroz peterac i završila u gol autu.

26′ Žuti karton za Saničanina, već četvrti na meču. Pregrub start nad Milanom Smiljanićem, opravdano sankcionisan. Došlo je zatim i do koškanja dvojice fudbalera, ali su se strasti brzo smirile.

23′ Vojvodina ima posed lopte i opasniji je tim na terenu.

20′ Partizanova odbrana prvi put igra u ovako mešovitom sastavu, pa je za sada to glavni razlog što je očigledna ta neuigranost.

17′ Vojvodina nastavlja da napada, Drinčić je izveo slobodan udarac, poslao je loptu u šesnaesterac gostiju, a golman Popović je ovoga puta stigao prvi do lopte.

14′ GOL! Čović je rutinski savladao Popovića s bele tačke.

13′ Penal za Vojvodinu. Lazar Marković naleteo je na Vukadinovića, a glavni sudija je taj kontakt okarakterisao kao prekršaj i dosudio je penal za domaćina. Žuti karton je dobio Saša Zdjelar.

12′ Žuti karton dobio je i Čović.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

10′ Korner za Partizan izveo je Stevanović, pao je jedan od igrača crno-belih u šesnaestercu, ali mu je glavni sudija pokazao da se podigne.

8′ Za sada bez prave šanse na obe strane, ekipe biju bitku za prevlast na sredini terena.

3′ Žuti karton – Prerano je Bojan Matić, nekadašnji igrač Vojvodine, sada napadač Partizana dobio javnu opomenu sudije zbog grubog starta na sredini terena.

1′ Milan Lola Smiljanić meč je počeo na poziciji desnog beka, s kapitenskom trakom oko ruke.

19.01′ Susret na „Karađorđu“ je počeo

18.54′ Nenad Lalatović je za Arenu sport pred početak susreta izjavio da nema razloga da odmara igrače, da je ovo idealna prilika da odigraju lepu utakmicu, dok je Savo poručio da podjednako veruje i u momke kojima je danas pružio priliku da zaigraju.

18.50′ Podsetimo, trener crno-belih Savo Milošević poručio je da je katastrofalna odluka UEFA da se na putu ka Ligi Evrope tokom čitavih kvalifikacija igra po jedan meč, nema revanša.

18.41′ Golman Partizana Aleksandar Popović koji će biti među stativama, odigraće prvi meč u crno-belom dresu. S druge strane na klupi novosadske „stare dame“ su dva bisera Dejan Zukić i Mihajlo Nešković.

18.30′ – Dobrodošli

Na još jedan lajv blog u kojem ćemo pratiti derbi poslednjeg, 30. kola Superlige između Vojvodine i Partizana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar