Dušan Vlahović i Sergej Milinković-Savić Foto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia, REUTERS/Alberto Lingria

Srpski reprezentativci na ceni

Neki od fudbalskih reprezentativaca Srbije već su promenili sredinu ovog leta, većina ih je ostalo u dosadašnjih klubovima, a fokus se sada prebacuje na Dušana Vlahovića i Sergeja Milinkovića-Savića.

Upravo bi oni mogli da budu glavne mete za neke od evropskih velikana, a obojica imaju razloga zbog kojih bi trebalo da napuste Juventus, odnosno Lacio.

PROČITAJTE JOŠ:

Vlahović je već nekoliko meseci u centru interesovanja kada je u pitanju potencijalni transfer i to već nakon godinu i po dana u klubu iz Torina.

„Stara dama“ je zbog oduzimanja bodova prošle sezone ostala bez Lige šampiona, čak i bez Lige Evrope, te će nastupati tek u trećem po jačini evropskom takmičenju. To sigurno nije bio cilj za Vlahovića koji je uvek pucao na visoko i teško je zamisliti da neke od najboljih godina svoje karijere provede u Ligi konferencija, nadajući se da će se Juventus vratiti na stez stare slave.

Klub iz Torina želi da pusti Vlahovića zbog finansijskih problema, ali za najmanje 70 miliona evra, posebno zato što je za njega uložio 81 milion prilikom dolaska iz Fjorentine. Takođe, bitna stavka je što se naš as nije snašao u sistemu Masimilijana Alegrija i sve strane bi da se napravi kompromisno rešenje.

Vlahović je često ulazio kao izmena u Juventusu, bilo je nejasno što ga u nekim situacijama Alegri drži na klupi, pa bi sada srpski napadač mogao da dobije daleko veću ulogu u nekom od najveih evropskih klubova.

Dušan Vlahović Foto:Jonathan Moscrop / Zuma Press / Profimedia

Red zainteresovanih jeste dug, a posebno se pominjao transfer u Čelsi, koji je prema navodima iz Italije poslao ponudu od 60 miliona, koja neće biti dovoljna. „Plavci“ ovog leta prave totalni remont, novi trener Maurisio Poketino juri pojačanja, a Vlahović bi mogao da ima ulogu prve zvezde u timu. Ipak, treba imati u vidu da Čelsi neće igrati nijedno evropsko takmičenje naredne sezone, što bi bio veliki minus za Vlahovića ukoliko se odluči na selidbu u London.

Nije tajna da Srbina želi i Real Madrid kao zamenu za Karima Benzemu koji je otišao u Saudijsku Arabiju. Saga oko Kilijana Mbapea i Reala je mnogima već dojadila, pitanje je i da li će ikada doći do tog transfera, a Vlahović bi u Madridu mogao da izgradi vrhunsku karijeru.

U trci za Vlahovića je i Bajern, ali njegova prva meta je Hari Kejn. Atletiko Madrid se takođe javljao kao zainteresovan za Dušanove usluge, ali trenutno španski klub ima najmanje šanse u trci.

Sergej Milinković Savić Foto: Andrea Bressanutti/LaPresse via AP

Sergeju Milinkoviću-Saviću narednog leta ističe ugovor sa Laciom, pa klub iz Rima gleda da ga proda ovog leta kako bi makar nešto zaradio. Ranije se pričalo da je cena srpskog vezista 100 ili više miliona, ali izvesno je da će otići za mnogo manje baš zbog ugovora koji ima.

Poslednje informacije koje su se pojavile kažu da Mateja Kežman, Sergejev agent, pregovara sa Čelsijem koji je spreman da plati 40 miliona. Čelsi je izgubio nekoliko ključnih igrača iz sredine terena, uključujući Ngola Kantea, Matea Kovačića, Mejsona Maunta, Rubena Loftus-Čika, kao i Žoržinja prošlog zimskog prelaznog roka. Zbog toga bi dolazak Sergeja i njegovo uparivanje sa Encom Fernandezom mogao da bude veliki posao za „plavce“ i njihovu budućnost.

Zvanične ponude za srpskog reprezentativca još uvek nema, a ranije su se za Sergeja interesovali i Arsenal i Mančester junajted, ali i klubovi iz Italije poput Juventusa.

PROČITAJTE JOŠ:

Mnogi bi želeli da Vlahovića i Milinković-Savića vide u Premijer ligi, nezvanično najboljoj ligi na svetu, iako su za Sergeja navodno stizale i ponude iz Saudijske Arabije, koja je hit ovog leta.

Iz Turske stižu vesti da je Galatasaraj ponudio Luki Joviću platu od 2.500.000 evra po sezoni i da čeka odgovor Srbina kako bi prešao na razgovore sa Fjorentinom. Jović bi došao kao zamena za Maura Ikardija kojem je istekla pozajmica iz Pari Sen Žermena.

Galtasaraj je spreman da „violi“ plati osam miliona evra za Jovićeve usluge, a Srbin je u dresu kluba iz Firence odigrao tek 50 odsto zvaničnih utakmica u protekloj sezoni i postigao je 13 golova. Galatasaraj je prošle sezone bio prvi u Turskoj i sada sprema tim za Ligu šampiona, što može da bude bitna stvar u pregovorima.

Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Matija Nastasić takođe čeka na prelazak u novi klub, a nakon odlaska iz Majorke glavna opcija za njega je Olimpijakos.

Od srpskih igrača koji su već promenili klubove, treba pomenuti da su Filip Mladenović i njegov imenjak Đuričić zajedno otišli u Panatinaikos, dok je Nikola Maksimović pojačao Hatajspor i odmah dobio kapitensku traku.

BONUS VIDEO Svi golovi i asistencije Džuda Belingema u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar