Foto: Instagram/markomitrovic92

Nije napravio veliku karijeru, ali je postao uspešan biznismen.

Bila je to 2008. godine kada je bivši švedski napadač srpskog porekla Marko Mitrović napustio Malme i uskočio na let koji ga je odveo u Englesku, u Čelsi, gde je postao jedna od zvezda omladinske škole.

Švedski list „Sportbladet“ u priči o njemu navodi da je po talentu bio novi Zlatan Ibrahimović, apodsećao je na legendu i po frizuri i mestu odakle je potekao.

PROČITAJTE JOŠ

Stigao je do praga prvog tima, ali je sudbina promenila tok njegove profesionalne karijere. Sa Čelsijem je osvojio FA omladinski kup, a onda je, zahvaljujući nproblematičnoj fizičkoj kondiciji, rekao dosta i napustio klub pre isteka ugovora.

Osećao je da ne može više da igra, ali je čekao ssa odlukom da završi karijeru. Igrao je za niz klubova u Holandiji, Srbiji i Italiji, ali se nikada nije potpuno oporavio.

Igrao je za Radnički iz Niša i Dinamo iz Vranja d srpskih klubova, ali nikad anije ispunio ono što se od njega očekivalo.

Niz operacija koje je pretrpeo zbog ozbiljnih problema sa zglobnim ligamentima u potpunosti su ugasili nadu da može da igra na vrhunskom nivou i morao je da odustane od fudbala. Karijeru je prekinuo sa 29 godina.

Mitrovićev svet se nije ursrušio, sa bratom je osnovao kompaniju (Arktis Naturals) koja je postala jedan od svetskih proizvođača proizvoda na bazi CBD-a u medicinske ili kozmetičke svrhe.

To je proizvod napravljen uglavnom od cvetova i listova biljke konoplje poznatog kao nepsihoaktivni kanabinoid koji se takođe može koristiti u medicinsko-terapijske svrhe za lečenje psihoza, gubitka pamćenja i poremećaja kao što su epilepsija i šizofrenija.

Dizajniran prvenstveno za potrebe sportista, CBD maksimizira fundamentalne faktore za svakog fudbalera, kao što su san i oporavak, koji utiču na najbolje moguće igre na terenu.

Šta mu je dalo ideju za takav posao? Sve se dešavalo u najtežem periodu njegove fudbalske karijere, kada je tražio rešenja da prebrodi povredu ručnog zgloba.

Umoran i razočaran, Mitrović je razgovarao sa američkim hirurgom Ričardom Stedmanom, koji ga je savetovao o ovom lečenju. Rezultati su bili odlični, a bivši fudbaler je dobio ideju koja mu je promenila život.

Mitrović danas živi u Dubaiju, zajedno sa devojkom, povremeno se vraća u Švedsku i, bez kolebanja i tržišnih tokova, ima bogatstvo od oko pet miliona funti, koje bi prema nekim procenama sledeće godine trebalo da se utrostruči.

BONUS VIDEO Najbolji golovi sezone 2022/2023 u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar