Dusan Vlahovic
Dušan Vlahović Foto:Fabio Ferrari / LaPresse / Profimedia

Dušan Vlahović je gotovo odmah po dolasku u redove Juventusa rešio da postane pravi heroj Torina, pošto je golom u samoj završnici doneo prolaz "staroj dami" u polufinale Kupa Italije protiv Sasuola - 2:1.

Vlahović je u 88. minutu izveo sjajan dribling, ušao u kazneni prostor i naterao Ruana da tako zakači loptu da je ona završila u mreži Sasuola.

Tim golom Juve je prošao dalje, a nekadašnji napadač Partizana dao do znanja svima da namerava da potvrdi svoj status jednog od najboljih napadača u istoriji italijanske Serije A.

Prethodno, Juventus je od trećeg minuta utakmice vodio protiv Paula Dibale, koji se sjajno snašao i jedan odbitak sproveo u mrežu gostiju, ali je Hamed Traore u 24. minutu doneo izjednačenje prelepim pogotkom. Nakon odličnog prodora kojim je dospeo do srca kaznenog prostora, Traore je uputio pravu bombu ka mreži rivala i doneo poravnanje.

U nastavku meča Juventus je u 56. minutu imao odličnu priliku da dođe do prednosti ali je Vestom Mekini pogodio stativu nakon veoma lepog šuta, a okvir gola pogodili su i Matjis de Liht u 73. minuutu i Leonardo Bonući nakon odbitka posle De Lihtovog pokušaja.

Devet minuta kasnije Adrijen Rabio je šutirao glavom, ali je njegov pokušaj golman Đanluka Pegolo uspeo da prelepom intervencijom zaustavi, no dva minuta pre isteka 90. spasa nije bilo.

Juventus je prošao u narednu fazu gde će odmeriti snage sa Vlahovićevom bivšom ekipom, Fjorentinom, koja je izbacila Atalantu pobedom od 3:2, dok drugi polufinalni par čine giganti iz Milana, Inter i Milan.

BONUS VIDEO Vuletić: Kako su prodati Dušan Vlahović i Strahinja Pavlović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare