Foto: Starsport

Vladimir Jugović nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Jugoslavije pričao je o tituli Zvezde u Kupu evropskih šampiona.

Dao je za portal Indeks i osvrt na svoju karijeru, a pričao je i o tome kako je epski uspeh iz Barija „splet okolnosti“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Znaš kako ja gledam na to? Kad se napravi jedan veliki rezultat, onda se čitava priča romansira. Čitav taj uspeh Zvezde danas se romansira. Po meni je u pitanju bio samo splet raznih okolnosti, mnogo više nego što je nešto bilo planirano i građeno. No, to je samo moje mišljenje. Je li Robi došao planski? Nije. Je li Belodedić stigao planski? Nije“, rekao je Jugović.

Navodi da ni sam nije došao planski u klub, već da se takve stvari ponekad jednostavno dešavaju.

„Kod nas se takve stvari i takve priče predimenzioniraju i romantizuju te neki ljudi često znaju sami sebi da pridaju puno više zasluga od onoga što je zapravo bilo. Iza svakog uspeha stoji neka priča, samo je razlika u tome ko tu priču priča i ko na kojoj istini insistira. Zvezda je bila dobro organizovan klub i ako je planski bilo da se proda Piksi da bi se iduće sezone osvojio Kup šampiona, onda neko ko je to odlučio očito je bio genijalac“, naglasio je Jugović.

Foto: EPA

Otkrio je i da ga je jedan od fudbalera Obilića, čiji je vlasnik bio Željko Ražnatović Arkan, namerno teško povredio na meču Kupa UEFA 1998. godine između beogradskog kluba i Atletiko Madrida, za koji je Jugović tada igrao. Zbog te povrede ranije završio karijeru.

„Taj igrač Obilića koji me je povredio kasnije je rekao u jednom društvu, u kojem su bili neki moji prijatelji, da je to uradio namerno jer su dobili zadatak da Žuninja i mene izbace iz igre. Čovek je uleteo u mene na trideset metara od našeg gola, u situaciji koja ni po čemu nije bila opasna za njih. Jasno je bilo da je to uradio namerno. Na kraju krajeva, to su reči dečka koji je mene povredio“, ispričao je Jugović.

BONUS VIDEO: Neverovatna greška golmana Borusije, primljen gol sa pola mogao bi da košta titule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar