Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Fudbaler Real Madrida Vinisijus Žunior rasplakao se na konferenciji za medije zbog toga što je često bio meta rasizma.

Vinisijus je tokom reprezentativnog prozora nastupao za Brazil u pobedi protiv Engleske (0:1). Međutim, na jednoj konferenciji nije mogao da sakrije emocije.

Krilni napadač je u poslednje vreme često bio meta rasizma, pre svega u Španiji, a novinari su mu postavili tri pitanja vezana za te nimalo lepe scene.

PROČITAJTE JOŠ:

Vinisijus se zbog toga rasplakao i onda poručio:

„Izvinite. Ja sam želim da igram fudbal, da učinim sve za moj klub i familiju, da nikada ne vidim da crnci pate“, rekao je Brazilac.

Vinisijus je već mnogo puta do sada tražio da navijači koji se nedolično ponašaju u Španiji budu žestoko kažnjeni.

"Nikada nisam razmišljao o odlasku iz Španije, jer bi to dalo rasistima ono što žele. Neću da napustim najbolji klub na svetu. Ostaću čvrst i jak jer me podržavaju predsednik i klub", dodao je Vinisijus.

Ovaj Brazilac je na meti rasističkih uvreda otkako je pre šest godina došao u Španiju. Navijači ga često vređaju zbog boje kože, nazivaju ga "majmunom", a pristalice Atletika su prošle godine okačile lutku sa njegovim likom da visi sa jednog mosta u Madridu...

Španija i Brazil će 26. marta na stadionu Reala odigrati prijateljsku utakmicu u sklopu zajedničke borbe protiv rasizma.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar