Foto: EPA-EFE/Kiko Huesca

Mnogi optužuju sudije da su pogurale Real ka pobedi

Fudbaleri Real Madrida pobedili su Almeriju sa 3:2 u 21. kolu španskog prvenstva nakon veoma dramatičnog meča punog spornih sudijskih odluka.

Kontroverze su izazvali penal i gol za Real, poništeni pogodak Almerije, a potom i 11 minuta nadoknade tokom koje su domaći postigli pobedonosni gol.

„Odlazimo s osećajem da su nam ukrali utakmicu. Nisu mogli da naprave više od ovoga da pomognu Realu. Ne postoji način da ovo prihvatimo. To što se dogodilo prešlo je sve granice. Najgore je što misle da je ovo što se dogodilo u redu. Veoma me to boli, La Liga je svetlosnim godinama udaljena od Premijer lige“, kaže Gonzalo Melero, prvotimac Almerije.

PROČITAJTE JOŠ:

Još jedan fudbaler Almerije je istakao neravnopravan odnos dve ekipe kod sudija.

„Druga ekipa je smela sudiji da kaže svašta i to dok su igrači bili udaljeni na metar od njega, a mi nismo smeli. Puno je razlika. Razumem da su oni Real, a mi Almerija, ali ovo takmičenje bi trebalo da bude pošteno za sve. Kod drugog gola je bilo očitog igranja rukom, a penal nije postojao. Sve odluke išle su na ruku Reala“, rekao je Edgar Gonzales.

Real je inače ovom pobedom stigao nadomak prvog mesta, pošto ima bod i utakmicu manje od Đirone, koja je najveći evropski fudbalski hit.

SPORNE ODLUKE

Španski fudbalski savez odlučio je da nakon ovog meča javno objavi razgovor sudija, odnosno onog glavnog i VAR sobe.

1. Penal za Real zbog igranja rukom

Ernandes Ernandez (VAR sudija): „Preporučujem ti da pregledaš snimak kako bi procenio je li bio penal zbog igranja rukom defanzivca Almerije“.

Ernandes Maeso (glavni sudija): „OK, idem da vidim… Savršeno. Realov igrač pokušava da pogodi, a lopta pogađa u ruku igrača Almerije. Dosudiću penal bez kartona“.

2. Poništeni gol Almerije kojim bi povela 3:1

VAR sudija: „Fran, dođi i pregledaj snimak. Čini mi se da je bio faul u akciji Almerije pre gola“.

Glavni sudija: „Da, stvarno je bio. Tako da ću svirati faul za Real i poništiti gol Almerije te dati žuti karton njenom igraču s brojem 6“.

3. Vinisijusov gol, bio poništen zbog igranja rukom, pa priznat nakon VAR intervencije

VAR sudija: „Predlažem ti da pregledaš snimak jer mi se čini da nije bilo igranja rukom pre gola. Lopta mu je pogodila desno rame, evo, pogledaj. Da, lopta ga je pogodila u rame“.

Glavni sudija: „Slažem se s tobom, lopta ga je pogodila u rame. Daj mi još jedan kadar. Savršeno, pogodio ju je ramenom i to je čisti gol. Priznaću gol Realu“.

Iako su sudijske odluke svakako za raspravu, činjenica je da je VAR kontaktiran na pravi način, a odluke donete pažljivo nakon gledanja snimaka, stoga je prostor za grešku značajno smanjen.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar