Dušan Vlahović Foto:Alfredo Falcone / LaPresse / Profimedia

Skroman i posle sjajne serije golova

Srpski fudbaler Dušan Vlahović ušao je u odličnu formu, ponovo dominira u dresu Juventusa, a to je potvrdio u pobedi protiv Lečea (0:3) u 21. kolu Serije A.

Vlahović je na tom meču dao dva gola, baš kao i protiv Sasuola pet dana ranije, a pre toga je bio strelac i protiv Salernitane u 19. kolu.

Nakon duela sa Lečeom u nedelju uveče, novinari su Vlahovića uporedili sa Kristijanom Ronaldom, koji je takođe bio u Juventusu u jednom delu svoje karijere i za to vreme osvojio dve titule Serije A, odnosno ukupno četiri trofeja.

„Nemojmo preterivati“, odgovorio je Vlahović skromno.

PROČITAJTE JOŠ:

Dotakao se i važne pobede, koja je Juventus ponovo stavila na vrh tabele.

„Srećan sam što sam mogao da pomognem timu. Bez saigrača ne bih postigao golove. Nadamo se da ćemo tako nastaviti“, dodao je Srbin.

Govorio je i o svojim emocijama na terenu.

„Uvek sam miran, samo možda moje emocije izgledaju malo drugačije na terenu. Uspeli smo da pobedimo na teškom gostovanju protiv ekipe koja ovde nije izgubila četiri utakmice. Ovo je važna pobeda za nas. Uspeli smo pre svega da sačuvamo mrežu“.

Bliži se derbi sa trenutno drugoplasiranim Interom 4. februara, ali Vlahović ne razmišlja još o tom meču.

„Ne razmišljamo o tome. Idemo utakmicu po utakmicu. Sledeća je Empoli. Onda ćemo razmišljati o Interu“.

Objasnio je šta je razlika u odnosu na prošlu sezonu, kada je imao skroman učinak.

„Fizički sam u dobroj formi, jednostavno je. To je jedina razlika. Čuvam se, jedem dobro, dobro spavam, sve što sam radio i prošle godine, s tim što sam, hvala Bogu, sada fizički dobro. Nadam se da ću ovako nastaviti“, zaključio je Vlahović.

Srpski napadač trenutno ima 11 golova u Seriji A na svom kontu, a upisao je i tri asistencije.

Na sve to, Dušan je tek drugi igrač koji je dao bar deset golova pre 24. rođendana u dve odvojene sezone. Samo on i Paulo Dibala su pre 24. rođendana radili to u poslednjih 50 godina, kada je Juventus u pitanju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar