Foto: FSS

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, govorio je sa medijima dan pred prijateljsku utakmicu sa Rusijom u Moskvi (18 časova, četvrtak).

Fudbaleri Srbije završili su prvi trening u Moskvi, a nakon toga kapiten Dušan Tadić i selektor, Dragan Stojković Piksi, izneli su svoja poslednje misli pred meč sa Rusijom.

Ovo će biti prvi put da Rusija igra protiv neke evropske selekcije otkako je pre dve godine izbačena iz UEFA i FIFA takmičenja, nakon starta rata u Ukrajini.

PROČITAJTE JOŠ

„Saznali smo posle žreba za Evropskg prvenstvo da ćemo gostovati u Rusiji i nismo imali sumnje, prihvatili smo poziv ruske fudbalske federacije da igramo meč. Dočekani smo najnormalnije, leteli smo avionom od Beograda do Moskve, sleteli, došli u hotel i sve dalje kako program nalaže. Ništa spektakularno, sve je pod kontrolom. Želimo sutrašnji meč da odigramo najbolje što možem“, počeo je Piksi, pa nastavio:

„Ono što smo mogli da vidimo to je da selektor Valeri Karpin forsira jedan moderan stil fudbala u sistemu 4-3-3 i pretpostavljam da po tom pitanju ništa neće menjati. Očekuje nas teška utakmica u svakom slučaju, trudićemo se da se pripremimo najbolje što možemo i da neke naše varijante, u taktičkom smislu, isprobamo u ovom meču. Rusija je veoma kvalitetna selekcija sa nekoliko zaista izvanrednih igrača i ovo je pravi test, bez obzira što se radi o prijateljskom meču. Na koga nas Rusi podsećaju? Pre bih rekao na Engleze i možda Dansku, jer Slovenija ne igra u tom sistemu.“

Foto: Predrag Milosavljevic/Starsport.rs

Nikola Milenković neće biti deo reprezentacije Srbije, kao ni Dušan Vlahović.

„Imamo problem što Vlahović nije ovde, ni Milenković nije sa nama. Ali imamo i igrače koji će da uskoče. Nisam opterećen rezultatom, ali i te kako želim da vidim tim koji mora da bude na visokom nivou. Upravo iz razloga onoga što nas čeka u Nemačkoj na Evropskom prvenstvu.“

Otkrio je selektor da će Srbija u Moskvi imati i podršku naše legende fudbala – Predraga Mijatovića.

„Veliko ime takođe. Bivši Realov igrač, da ne govorim o njegovoj karijeri. Biće dakle spektakl s puno važnih ljudi. Mislim da će svi uživati u onome što će videti“, zaključio je Dragan Stojković.

O narednom protivniku pričao je i Dušan Tadić.

„Pogledali smo video snimke reprezentacije Rusije. Radi se o izuzetno dobroj timskoj ekipi, naravno  sa nekim individualnim kvalitetom, kao što ga ima Golovin i još nekoliko igrača. Nisu dugo imali utakmicu protiv jakog protivnika, vidi se da su željni dokazivanja,  biće silno motivisani da to i pokažu. Očekuje nas izuzetno dobra provera i jedva čekamo, kao i oni, da izađemo na teren“, rekao je Tadić.

Dragan Stojković Piksi ostaće i u budućnosti selektor Srbije, što mnogo znači „orlovima“.

„Iskreno, puno nam znači. Navikli smo na selektora Stojkovića, zajedno smo ostvarili neke ciljeve, plasman na Svetsko, zatim i na Evropsko prvenstvo, plasman u A diviziju Lige nacija. Napravili smo neke neverovatne stvari zajedno, navikli se i srodili jedni s drugima, mnogo smo srećni zbog toga, igrači dolaze nasmejani, jedva čekaju okupljanje i želimo da budemo još bolji, zajedno da koračamo napred. Mislim da je to jedan logičan splet  događaja i to smo svi očekivali“, završio je Tadić.

BONUS VIDEO „Bomba“ Trenta Aleksandera-Arnolda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar