Foto: Printscreen Youtube / FK Partizan

Fudbaleri Partizana pobedili su Pesnicu 5:0 u prvoj pripremnoj utakmici na pripremama u Sloveniji.

Trećeligaš iz zemlje gde crno-beli obavljaju ovaj deo priprema nije bio dorastao protivnik, iako je tim Igora Duljaja pre meča radio samo tri dana.

PROČITAJTE JOŠ:

I trebalo im je vremena da se snađu, pa je Pesnica u prvom poluvremenu odolevala bez golova, ali je u drugom „pukla petarda“.

Nikola Terzić je bio dvostruki strelac za Partizan, a po gol su postigli i Nemanja Trifunović, Milan Aleksić i Bibars Natho.

Svetozar Marković je od prvog minuta dobio traku kao novi kapiten tima iz Humske, a Samed Baždar i Janko Jevremović su imali neke od šansi i pre postignutog pogotka. Jevremović se kasnije povredio, dok su Mirčetić, Menig i Ilić bili pretnja po gol rivala.

Partizan je očekivano dominirao u posedu i imao je dvocifren broj pokušaja ka golu protivnika, ali je tek u 53. minutu udarcem Trifunovića probio led.

Dotle su Duljajevi igrači imali osam šuteva na gol i svaki je išao van okvira. Trifunović je lepo driblao udesno i onda iz koraka pucao u bliži ugao i pogodio od stative za 1:0.

Na 2:0 je povisio Aleksić četiri minuta kasnije, kada je kaznio grešku Uroša Poljaneca, golmana slovenačkog tima, koji kod prvog gola nije uspeo da nogom zaustavi loptu Trifunovića.

Partizan je sa 3:0 poveo u 60. minutu kada je Natho probio odbranu rivala dobrim dodavanjem, a onda sačekao da Trifunović asistira Terziću za udarac glavom i gol.

Četrnaest minuta kasnije bilo je i 4:0 kada je Trifunović pobegao odbrani na krilu, centrirao je i iznudio penal koji je Natho očekivano pretvorio u pogodak.

Konačan rezultat je postavio Terzić koji se dobro snašao u gužvi kaznenog prostora protivnika i zaokružio prvi kontrolni meč svog tima.

BONUS VIDEO: Svi golovi i asistencije Džuda Belingema u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar