Foto: FK Partizan

Dok se svi pojačavaju, Partizan ostaje bez najboljih igrača.

U Humskoj izgleda ništa novo. Partizan nezadrživo klizi ka totalnoj propasti, a čini se da ni ovaj prealzni rok nije ništa drugačiji od svega što smo videli. Iako je za razliku od prošle sezone, Partizan ovog leta ušao sa rešenim pitanjem prvog trenera, jer je Igor Duljaj dobio priliku da nastavi posao nakon što jetokom proleća nasledio Gordana Petrića, igrački kadar deluje još gore nego na završetku prošle godine.

PROČITAJTE JOŠ

Iako iz kluba najvlajuju nova pojačanja, sve što je do sada urađeno ne uliva mnogo poverenja, a rupe u sastavu su čini se sve veće.

Tako je Partizan ostao bez najboljeg strelca u novojoj istoriji jer je Rikardo Gomeš prodat u Katar za 1,5 miliona evra. Deluje da su u Humskoj napravili loš posao ako se uzme u vidu da ga Transfermarkt procenjuje na pet miliona eva. Mada te cene nisu često realne, ovolika razlika u proceni i ostvarenoj prodaji prilično bode oči. Pogotovo što je Rikardo u dva navrata u Partizanu imao prosek od 28 golova u tri različite sezone i takav igrač se ne prodaje osim u slučaju neke ponude koja se ne odbija.

Kao zamena je stigao Nemanja Nikolić iz Vojvodine i to tek nakon što mu je propao transfer na Kipar, što dovoljno govori o strategiji i planiranju menadžementa u Humskoj.

Navodno se traga za još jednim napadačem, ali bi kao po običaju to rešenje moglo da stigne kada prođu pripreme i igrač bude nespreman da odmah da doprinos ekipi.

Ako se na sve to dodda da se očekuje raskid ugovora sa Andrijom Pavlovićem, ispada da se Partizan kladi na Nikolića koji je prošle godine postigao četiri gola uz šst asistencija, anije se proslavio ni u prvom mnadatu.

Rikardo Gomeš Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

U Humskoj su krenuli i sa rasčišćavanjem veznog reda. Tako su ugovori raskinuti sa Hamiduom Traoreom koji nije ništa pokazao, Ljubomirom Fejsom koji je bio potpuni promašaj, i Andresom Koloraodm koji objektivno nije dobio ni pravu šansu. Crno-beli su tako praktično ostali bez tri veznjaka, a kao zamena je došao samo Aleksandar Šćekić. Treba reći da crno-beli na pozicijama zadnjeg i centralnog veznog imaju Kristijana Belića i Bibarsa Natha, kao i Danila Pantića, a možda u čitavom sivilu gurnu u vatru i Janka Jevremovića, ali utisak je da ekipa nije pojačana ni za milimetar, već je u najboljem slučaju ostala ista.

Zato je ionako krha defanziva još tanja nakon poslednjih poteza. Dugogodišnji kapiten Slobodan Urošević je otišao, a na njegovo mesto stigao Nikola Antić, što je u najboljem slučaju egal igrač iako postoji bojazan da je u pitanju lošija opcija, dok je jedini relativno pouzdan štoper Igor Vujačić prodat u Rusiju.

To bi moglo u prvi plan da lansira talentovanog Mihajla Ilića, ali je Partizan sada spao na njega i nepoudanog Sinišu Saničanina, kaoi Svetozara Markovića koji traži formu iz prvog mandata dok i dalje nema desnog beka za ozbiljnije domete jer se ta pozicija krpi sa Aleksandrom Filipovićem i Markom Živkovićem.

Problem bi mgao da bude i na krilnim pozicijama. Nemanja Jović je tužio klub zbog neisplaćenih zarada, a Fuseni Dijabate je ponovo zakasnio na pripreme kao i prošle zime što se odrazilo na katastrofalnu formu u prolećnom delu prvenstva.

Partizan je doveo i golmana, nakon što je posle fgomile perišetija stigao Aleksandar Jovanović, iako ta pozicija nije bila goruća, ali se može reći da se Partizan tu pojačao iako je imao nekoliko većih problema u timu.

Kada se na sve to doda da bi crno-beli mogli da izgube jednog od većih talenata u poslednjih nekoliko godina Matiju Popovića zbog nemogućnosti da se napravi dogovor oko ugovora, jasno je da je dosadašnji prelazni rok bio katastrofa.

Zato po ko zna koji put lebdi pitanje – Kud plovi ovaj brod.

BONUS VIDEO Najbolji golovi sezone 2022/2023 u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar