Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Pišu se tri boda - to je bitno

Fudbaleri reprezentacije Srbije do 21 godine savladali su vršnjake iz Severne Irske rezultatom 2:1 u meču trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

„Orlići“ su meč u Lurganu dočekali u ne baš najboljem raspoloženju nakon ubedljivog poraza protiv Engleske (9:1), ali sada su upisali tri boda, što je važno za nastavak kvalifikacija.

PROČITAJTE JOŠ:

Vladimir Lučić, biser Crvene zvezde, postigao je gol u 15. minutu nakon što je prodora po desnoj strani ušao u sredinu i veoma precizno šutirao uz samu stativu.

Ipak, Irska je uspela da izjednači početkom drugog poluvremena, kada je Kirijan Mekgakin bio precizan iz penala.

Nije se Srbija predavala i nagrada je stigla u 82. minutu kada je Miloš Pantović postigao gol za novu prednost, a ispostaviće se i konačan rezultat. Ponovo je u centru pažnje bio Lučić koji je glavom spustio loptu Pantoviću, a ovaj je bio uporan i nekako uspeo da smesti loptu u protivničku mrežu.

Srbija sa nova tri sada ima šest bodova, kao i Engleska koja je poražena u Slovačkoj protiv Ukraijne rezultatom 3:2.

„Orlićima“ je ovo bio drugi trijumf nakon onog protiv Azerbejdžana u prvom kolu. Zanimljivo je da imaju isto bodova kao Englezi, a da je gol razlika između naše i njihove reprezentacije čak 15 golova (Engleska +10, Srbija -5).

U narednom kolu Engleska najpre gostuje Srbiji 18. novembra, a tri dana kasnije će ugostiti Severnu Irsku.

Standings provided by Sofascore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar