Foto: EPA-EFE/Ed van de Pol

I dalje nisu poznati svi detalji incidenta

Poljska Legija je na svom zvaničnom Jutjub kanalu objavila pola sata dugu rekapitulaciju o dešavanjima u Alkmaru prošle nedelje.

Nakon utakmice AZ Alkmara i Legije uhapšen je srpski fudbaler Radovan Pankov, kao i Žosue, koji je kapiten tima iz Poljske.

PROČITAJTE JOŠ:

Razlog je bio navodni sukob gostujuće delegacije sa pripadnicima organa reda. Holandska policija je tvrdila da su dvojica fudbalera fizički napala redare, te da su jednom slomili ruku, ali su nakon noći u pritvoru pušteni na slobodu i vratili se za Poljsku.

Tokom ovog incidenta je predsednik Legije Darijuš Mioduski zadobio lakše povrede u obračunu sa policijom koja je pendrecima nasrnula na njega, a zbog celog slučaja morao je da reaguje i premijer Poljske.

Holandski mediji su preneli da će protiv Pankova biti podneta krivična prijava i da ovo nije završeno. Ipak, Poljaci su napisali da su dokazi slabi i da od tog posla neće biti ništa.

Video pogledajte ispod teksta.

Meč je inače završen rezultatom 1:0 za AZ Alkmar, ali će ostati upamćen po sukobima nakon meča i sramnom odnosu prema fudbalerima, koji su privedeni kao kriminalci.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar