Dušan Tadić rukovanje
Foto: Screenshot Twitter Panenka Sport

Završen je "Klasiker", a nakon meča se pričalo o detalju i pre prvog sudijskog zvižduka. Turčin je odbio da pruži ruku Dušanu Tadiću.

Fudableri Fejenorda savladali su Ajaks u 26. kolu prvenstva Holandije sa 3:2 i tako pobegli na šest bodova prednosti. To znači da sada sve zavisi od ovog kluba da li će doći do titule, ali je sigurno da u klubu barem jedan čovek ima loše informacije.

PROČITAJTE JOŠ

Orkun Kokču je odbio da se rukuje pre početka meča sa kapitenom Ajaksa. Štaviše, nije hteo da pogleda Tadića ni u oči u trenutku kada je trebalo da se pozdrave.

Razlog je jer je Tadić prošlog meseca navodno odbio da nosi kapitensku traku u znak podrške stradalima u zemljotresu u Turskoj.

Ceo tim Ajaksa je tada nosio majice podrške, donirao je novac od prodatih ulaznica, a Tadić je neposredno pre meča objavio na Instagramu sliku podrške Turskoj i Siriji. Taj deo je Kokču propustio.

Iz kluba su potvrdili da je ranije dogovoreno da se nosi ta traka, a ko zna koji put je Tadić bio u neprilici zbog trake, duginih boja ili zemljotresa.

Pogledajte i kako je Kokču odbio da se rukuje sa Tadićem, već se samo udaljio.

Vesli Snajder je kritikovao Ajaks jer jedino Tadić nije nosio traku protiv Valvijka u 21. kolu prvenstva sa zastavama Turske i Sirije. Sve utakmice holandskog prvenstva su tada nakon zemljotresa počele minutom ćutanja.

„Svi osim kapitena Ajaksa nosili su kapetansku traku u znak podrške preživjelima u potresu u Siriji i Turskoj. Jako lepa inicijativa koju je pokrenuo moj prijatelj Tarik Divarci iz DHSC Utrehta. Pitao me da ga podržim i to sam učinio“, rekao je ranije 38-godišnji Snajder u televizijskoj emisiji.

Endi van der Mejde, bivši holandski fudbaler, bio je prilično razočaran potezom Ajaksa.

„Ajaks je jedini klub koji nije imao kapitansku traku, zar ne? Mislim da je to poseban slučaj. Tako veliki klub bi trebalo da se uključi u kampanju. Moraš da pokažeš podršku. Ne razumem zašto to nisu uradili.“

Usledila je replika Snajdera.

„Bila je to odluka vodećih ljudi kluba. Ne znam zašto su to odlučili, ali trebalo bi pogledati kapitene koji su imali traku. Učestvovao je 17 klubova, na čemu smo jako zahvalni. Možda u Ajaksu ima igrača koji žele da doniraju dresove“, aludirajući na aukciju gde će sredstva biti usmerena za saniranje posledica zemljotresa.

BONUS VIDEO Tadić postigao važan gol u „Klasikeru“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar