Foto: Tibor Illyes/MTI via AP

Sramota koja će se dugo pamtiti.

Prvak Mađarske Ferencvaroš je doživeo blamažu kakva se retko viđa jer ga je na početku kvalifikacija za Ligu šampiona izbacio Ki Klaksvik sa Farskih Ostrva nakon što je usred Budimpešte slavio sa 3:0 i nakon 0:0 na svom terenu prošao dalje.

PROČITAJTE JOŠ

Skandalozno je igrao Frerencvaroši od početka, a penal koji je skrivio u 8. minutu, iz kojeg je Ki Klaksvik poveo sa 1:0, ubio je u pojam Mađare. Tek onda su se kretali terenom potpuno pogubljeno Drugi gol koji je postigao Fredriksberg u 32. minutu je bio nedopustiv za ozbiljne ekipe, čovek je na drugoj stativi sa metra, sam kao duh, smestio loptu u mrežu. Dok je treći gol – komedija nakon katasrofalne reakcije golmana.

Očekivalo se da Stanislav Čerčesov naredi frontalni juriš u nastavku, ali ako su Mađari i pokušali, neslavno su završili. Jer sve do 70. minuta nisu imali nijedan jedini šut u okvir gola! Poneka lopta je prošla pored okvira, međutim, srpski defanzivac Deni Pavlović, nekadašnji štoper Voždovca i Čukaričkog, zaključio je sve prilaze mreži Ki Klaksvika od početka do kraja.

I zato će Farani u 2. kolu kvalifikacija igrati sa komšijama iz Švedske, na red ide dvomeč sa Hakenom.

BONUS VIDEO Najbolji golovi sezone 2022/2023 u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar