Još jednom je mahao papirima stadiona i pokazao da kao kvalitet vidi samo jedno merilo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se još jednom odlučio za oprobanu taktiku mahanja fotografijama „velelepnih projekata“ kao da nikada pre to nije urađeno ni u svetu, ni u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ

Pompezno najavljen stadion u Zaječar kao da će biti najveći u Srbiji, a ne da će imati 8.186 sedišta. Stadiona „Kraljevica“ će biti izgrađen u skladu sa UEFA propisima za tim koji je u ovom trenutku u trećoj ligi: Srpska liga Istok i u ovom trenutku zauzima pretposlednje mesto na tabeli.

Ipak, ovaj projekat je Vučić najavio na više zvona nego što je Španija slavila rekonstrukciju „Santjago Bernabeua“.

U nizu projekata koji predstavlja kao neviđene poduhvate (kao da pre nikada nije izgrađen, put, obilaznica ili pruga) govorio je i o stadionima.

Pogledajte na 49.30 snimka pred vama.

„Za koji dan otvorićemo prvi stadion u Leskovcu, 15 dana posle toga u Loznici, a 15 dana nakon toga u Zaječaru. Taj izgleda bukvalno kao ‘Alijanc arena’ u Minhenu! Ljudi, verujete li vi da je ovo Srbija? Kao Alijanc arena!“, ponavljao je Vučić dok je mahao fotografijama. Naravno, usput je poručio ironično „Jeste, opljačkao sam pola Kine zbog ove table“.

Da, zato što je uvideo da se i na „kineskoj tabli“ iza njega prikazuju fotografije kojima maše. U tih 10 sekundi je Vučić potpuno promenio ton, pa je delovalo da se naljutio samo kad je pomislio na to. Kao da se posvađao sam sa sobom, da se naljutio na sebe samo što je pomislio na komentar i na priču o „kineskoj tabli“.

Pošto to nije bilo dovoljno usledila je poruka „Uskoro krećemo i sa stadionom Čika Dača u Kragujevcu“.

Nije ovo bio prvi put da Vučić pokazuje štampane fotografije u prenosu kao da nije moguće pokazati te fotografije u boljoj rezoluciji na televiziji. Ipak, šou ne uključuje toliko same stadione…

BONUS VIDEO Lusail stadion u Kataru