Matijas Lesor, KK Partizan
Matijas Lesor, KK Partizan; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Nema osnova za gonjenje.

Više javno tužilaštvo je donelo odluku da odbaci krivičnu prijavu Crvne zvezde protiv Matijasa Lesora nakon što je košarkaš Partizana nasrnuo na Filipa Petruševa nakon završetka derbija u ABA ligi.

PROČITAJTE JOŠ

Crvena zvezda je nakon toga podnela krivičnu prijavu, a Filip Petrušev je u Upravi policije u 29. novembru davao izjavu zbog pomenutog incidenta. Ipak, procenjeno je da nema osnova za pokretanje slučaja.

Zbog toga neče biti ni privođenja Lesora da svedoči o pomenutom incidentu.

On je od strane ABA lige kažnjen suspenzijom od tri meča i novčanom kaznom od 10 hiljada evra.

Saopštenje prenosimo u celosti.

„Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu KK Crvena zvezda protiv košarkaša KK Partizan Matijasa Lesora zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, jer prijavljeno delo nije krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

Krivična prijava je odbačena imajući u vidu višegodišnju javnotužilačku praksu, a posebno stav Apelacionog suda u Beogradu koji je zauzeo još 2011. godine da “učesnici sportskog takmičenja i sportske manifestacije, znači lica koja po statutu sportskog saveza imaju svojstvo obaveznog i dozvoljenog učesnika sportskog takmičenja ili mafifestacije, ne mogu biti izvršioci ovog krivičnog dela” (ASB Kž1 331/11)“.

BONUS VIDEO Lesor udario Petruševa, umalo opšta tuča na kraju derbija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar