Šta uradi čovek?

Mauro Ikardi je u redove Galatasaraja došao kao jedan od najboljih napadača Evrope, ali je fantastični Argentinac na utakmici protiv Istanbula uspeo da promaši jednu od najboljih prilika koja se jednom profesionalnom fudbaleru može ukazati za gol.

PROČITAJTE JOŠ...

U 35. minutu meča Ikardi je iznudio penal odlično se postavivši, čime je naterao rivala da ga obori, pa je opravdano pokazano na belu tačku.

Odgovornost je preuzeo Muhamed Akturkoglu nakon kraćeg razgovora sa Ikardijem.

Zaleteo se reprezentativac Turske, činilo se poslao golmana u jednu stranu, a umesto da loptu prosledi u mrežu, usledio je kratak pas za Ikardija.

Argentinac je natrčao na loptu i punom snagom raspalio ka praznoj mreži, ali je par trenutaka kasnije umesto slavlja usledio šok.

Naime, iako je imao čitav gol, s obzirom na to da je čuvar mreže Istanbula David Jensen već „legao“ pogrešno pročitavši stranu, Ikardi je spoljnim delom kopačke loptu zakačio tako da je ona otišla pored stative.

Usledila je neverica (što Ikardijeva, što trenera Okana Buruka), potom kiseo osmeh Argentinca. Uspeo je doduše da se iskupi pogodivši u 42. minutu za 1:0.

Ipak. čak i ako uspeju da slave, nema dileme da će ovaj promašaj Ikardija ostati upamćen kao jedan od najvećih u novijoj istoriji najvažnije sporedne stvari na svetu.

BONUS VIDEO