Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Sve u svemu, čekaćemo još...

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde, zakazana za 27. septembar, otkazana je zbog ubistva najmanje trojice Srba na Kosovu i Metohiji, kao i sve utakmice 9. kola Superlige Srbije, a odluka o terminu odigravanja 171. prvenstvenog duela crno i crveno-belih biće doneta naknadno.

PROČITAJTE JOŠ...

Ipak, s obzirom na zgusnut raspored Crvene zvezde, koju očekuje još pet susreta u grupnoj fazi Lige šamapiona, te već po jednu odloženu utakmicu (Zvezda odložila meč protiv TSC-a, Partizan protiv Radničkog iz Kragujevca), dva datuma su se izdvojila kao najbolje (i, vrlo verovatno, jedine moguće) opcije.

To su 1. novembar i 6. decembar.

Problem za odigravanje najveće utakmice srpskog fudbala prvog dana novembra predstavljaju već ranije odloženi mečevi „večitih“, pa je realnije da Partizan tog dana ide u Kragujevac, a Zvezda na svom terenu dočeka TSC.

Što nas dovodi do druge opcije, a to je 6. decembar.

Kako je za tada planirana osmina finala Kupa Srbije, obaveze „večitih“ u najmasovnijem takmičenju bi trebalo da budu prebačene na prolećni deo sezone, pa je najrealnije  da će ljubitelji fudbala prvi okršaj večitih rivala za sezonu 2023/2024 videti u sam smiraj godine.

Ipak, ne bi trebalo isključiti ni preokret.

Naime, veliko je pitanje da li će vremenski uslovi 6. decembra biti dovoljno dobri za odigravanje utakmica čitavog kola, pa iako je Zvezda odložila meč 8. kola protiv TSC-a, a Partizan meč 4. runde protiv Radničkog, postoji opcija da 9. kolo bude odigrano 1. novembra, a preostale neodigrane utakmice u decembru. Ne baš logično, da, ali smo viđali i nelogičnije stvari u srpskom fudbalu, a ovo bi moglo da se opravda željom da manje utakmica bude dovedeno u rizik od neodigravanja usled vremenskih neprilika.

Sve u svemu, situacija je izuzetno komplikovana, a konačna odluka bi trebalo da bude doneta narednih dana.

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar