Fudbaler Crvene zvezde Osman Bukari nije se proslavio na Afričkom kupu nacija u dresu svog nacionalnog tima.

Egipat i Gana su odigrali nerešeno 2:2 u meču drugog kola, ali je Gana dvaput imala prednost i oba puta je ispuštala stečeno.

PROČITAJTE JOŠ:

Drugi put je to uradila zbog opasnog kiksa Bukarija, koji je izgubio loptu pred svojim golom tek što je ušao u igru i Trezege je namestio pogodak koji je postigao Mostafa Muhamed u 74. minutu.

Mohamed Kudus je doveo Ganu u vođstvo u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena, Egipćani su propustili šansu da izjednače jer je pogodak Mohameda Abdelmonema poništen zbog ofsajda u 51. minutu, ali su priliku iskoristili u 69. minutu.

Tada je Omar Marmuš bio precizan posle greške Injakija Vilijamsa u dodavanju, da bi samo dva minuta kasnije Kudus dao svoj drugi gol za 2:1. Bukari je ušao u igru umesto Vilijamsa i umesto da zasija, napravio je i on grešku.

Selektor ga je izvukao iz igre u 89. minutu kada je uveo Džozefa Pejntsila, ali to nije promenilo ishod utakmice. Bukari je jesenas bio jedan od boljih u timu Crvene zvezde i sve su glasniji nagoveštaji da bi mogao da ide u slučaju dobre ponude vredne desetak miliona evra, što će neki od ruskih ili klubova sa zapada Evrope nešto teže platiti posle kiksa iz meča s Egipćanima.

Gana je ostala na jednom bodu u grupi, Zelenortska Ostrva imaju jednu pobedu na prvom mestu, Egipćani su drugi sa dva boda, dok jedan pored Gane ima i Mozambik. „Faraonima“ je otežavajuća okolnost pred nastavak takmičenja povreda Mohameda Salaha.

As Liverpula je u nadoknadi prvog poluvremena osetio bol u zadnjoj loži, odmah je procenjeno da ne može da nastavi da igra i pitanje je samo koliko će ga dugo to odvojiti od terena.

BONUS VIDEO: Povreda Mohameda Salaha

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar